Руският президент Владимир Путин подписа указ за уволнението на генералите

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за уволнението на генералите
Коментари Харесай

Путин уволни двама генерали от полицията, заради разследването на Голунов

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за уволнението на генералите от полицията Андрей Пучков и Юрий Девяткин, заяви пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС. 
 В Москва: подкрепяте Голунов – отивате в ареста
" Да се освободят от заеманата служба: генерал-майор от полицията Девяткин Юрий Владимирович - шеф на ръководството за битка с опиатите на Главното ръководство на Министерство на вътрешните работи на Русия; генерал-майор Пучков Андрей Павлович - шеф на ръководството на вътрешните работи на Западния административен окръг на Главното ръководство на Министерство на вътрешните работи на град Москва ", се споделя в указа на президента, прецизира Българска телеграфна агенция. 

По-рано съветският министър на вътрешните работи Владимир Колоколцев изпрати на президента предложение за уволнението на Пучков и Девяткин. Причина за това стана обстановката около наказателното дело против журналиста от уеб страницата " Медуза " Иван Голунов.

Във вторник Колоколцев съобщи, че наказателното следствие против Голунов е прекъснато, " тъй като не бе потвърдено участието му в осъществяване на закононарушение ". Самият публицист бе освободен от домакински арест. Материалите на вътрешното следствие от отдела за вътрешна сигурност на съветското Министерство на вътрешните работи бяха изпратени в Следствения комитет на Русия за преценка за правомерността на дейностите на полицейските служители, взели присъединяване в ареста на Голунов. Те са отстранени от работа, сподели министърът. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР