Руският президент Владимир Путин подписа указ за увеличаването на числеността

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за увеличаването на числеността
Коментари Харесай

Путин увеличава броя на военнослужещите в руската армия

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за увеличението на числеността на въоръжените сили на Русия , като броят им ще нарасне от 1,9 милиона на 2,04 милиона души, заяви Ройтерс.

Увеличението е със 137 000 души , с които броят на военнослужещите в съветската войска ще доближи 1,15 милиона души. Според постановлението, оповестено на интернет портала на съветското държавно управление, измененията ще влязат в действие от 1 януари.

За последно Путин беше трансформирал броя на военнослужещите в съветската войска през ноември 2017 година , когато го фиксира на 1,01 милиона души от общата бройка на въоръжените сили, наброяваща тогава 1,9 милиона души.

Кремъл съобщи, че в това, което назовава " специфична военна интервенция " в Украйна, вземат участие единствено доброволци, като отхвърли изказванията, че обмисля необятна готовност , заяви Асошиейтед прес.

Русия не е съобщила какъв брой жертви е дала в Украйна от първите седмици на нашествието , когато съобщи, че броят на починалите съветски бойци е 1351. Според оценки на Запада, действителният брой може да е най-малко 10 пъти повече от това, а Украйна твърди, че е умъртвила или ранила минимум 45 000 съветски бойци от началото на спора, почнал на 24 февруари. Киев също не желае да разгласява информация за починалите украински бойци, само че в понеделник ръководителят на въоръжените сили на Украйна заяви, че съвсем 9000 военнослужещи са починали от началото на военните дейности.

В указа на Путин не излиза наяве по какъв начин ще бъде реализирано нарастването в броя на военнослужещите, само че в него се дават указания на държавното управление да планува съответния бюджет.

Според годишен отчет на Международния институт за стратегически проучвания, Русия е разполагала с 900 000 дейни военнослужещи при започване на тази година и военни запаси, наброяващи 2 милиона души, които са служили през последните 5 години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР