Руският президент Владимир Путин подписа указ за увеличаване на данъка

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за увеличаване на данъка
Коментари Харесай

Руските богаташи ще плащат повече данък от догодина


Руският президент Владимир Путин автограф а декрет за увеличение на налог а върху приходи те на хората с високи доходи – първата смяна на системата за плосък налог от 2001 година, заяви Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС.

От идната година данъчната ставка ще се увеличи от 13% на 15% при приходи над 5 милиона рубли (около 55 370 евро по настоящия обменен курс). Путин разгласи това в телевизионно послание в края на юни, седмица преди страната да гласоподава спорни ремонти в конституцията, които отвориха пътя на президента да остане на власт до 2036 година

Очаква се промяната да влее в държавната хазна спомагателни 60 милиарда рубли, сподели президентът и добави, че парите ще отидат за финансиране на лекуване на деца с “тежки и редки ” болести.

Настоящата система за плосък налог е въведена през 2001 година и е измежду основните промени от първия президентски мандат на Путин. Модификации на данъчната система се разискват от няколко години, в това число опцията за понижаване на налозите за хора с по-ниски приходи. Въвеждането на плоския налог „ направи допустимо извеждането на заплатите и приходи те от сянка, опростяването и разясняването на въпросите на данъчната администрация “, сподели президентът през юни. Но с „ новото качество на администрацията, въвеждането на цифровите технологии, стана допустимо разпределянето на данъчната тежест по по-диференциран метод “, добави той. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР