Руският президент Владимир Путин подписа указ за увеличаване на числеността

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за увеличаване на числеността
Коментари Харесай

Путин подписа указ: Увеличава числеността на руската армия

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за увеличение на числеността на въоръжените сили на Русия от 1,9 млн. на 2,04 млн. души, до момента в който войната в Украйна навлиза в седмия си месец, предава " Ройтерс ", представена от БНР.

Москва не е разкрила никакви загуби в спора от първите седмици насам, само че западни публични лица и държавното управление в Киев настояват, че те са хиляди.

Увеличението включва увеличение на броя на бойния личен състав със 137 000 души до 1,15 млн. То влиза в действие от 1 януари, съгласно постановлението, оповестено на законодателния портал на държавното управление.

Последният път, когато Путин фиксира числеността на съветската войска, беше през ноември 2017 година, когато броят на бойния състав беше избран на 1,01 млн. души от обща бройка на въоръжените сили, в това число невоюващия състав, от 1,9 млн. души.

Русия не е съобщила какъв брой жертви е понесла в Украйна от първите седмици на акцията, когато съобщи, че са убити 1351 нейни бойци.

Според западни оценки действителният брой може да е най-малко 10 пъти по-голям, до момента в който Украйна твърди, че е умъртвила или ранила най-малко 45 000 съветски бойци от началото на спора.

Киев също по този начин не желае да разгласява информация за броя на своите бойци, починали във войната, само че в понеделник ръководителят на въоръжените сили на Украйна съобщи, че съвсем 9000 военнослужещи са били убити в рядко срещана настояща информация.

В указа на Путин не се показва по какъв начин ще бъде реализирано нарастването на числеността на личния състав, само че се дава напътствие на държавното управление да отпусне съответния бюджет.

Според авторитетния годишен отчет на Международния институт за стратегически проучвания при започване на тази година Русия е разполагала с 900 000 настоящи военнослужещи и запаси от 2 млн. души със работа през последните пет години.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР