Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който забранява доставките

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който забранява доставките
Коментари Харесай

Путин забрани износа на руски петрол за страни, които налагат таван на цените

Руският президент Владимир Путин подписа декрет, с който не разрешава доставките на съветски недопечен нефт на задгранични компании и физически лица, които ползват тавана на цената от 60 $ за барел, избран от западните съдружници като средство за понижаване на съветските доходи, употребявани за финансиране на войната в Украйна.

Ограниченията влизат в действие от 1 февруари и остават в действие до 1 юли, се споделя в указа, подписан от Путин на 27 декември. Указът се отнася освен за петрола, само че и за петролните артикули.

Указът, който е оповестен на уеб страницата на Кремъл, е показан като директен отговор на " недружелюбни и противоречащи на интернационалното право дейности от страна на Съединените щати и включилите се към тях непознати страни и интернационалните организации ".

В него се споделя, че доставките на съветски петрол и петролни артикули на задгранични юридически и физически лица „ са неразрешени, при изискване че в договорите за тези доставки директно или индиректно е планувано потреблението на механизъм за фиксиране на оптималната цена “.

по-рано през декември за таван на цените от 60 $ за барел за съветския морския недопечен нефт, който влиза в действие 5 декември. На тази дата влезе в действие ембаргото за импорт на съветски нефт и петролни артикули по море. Единствената страна, която получи изключение и може да получава съветски недопечен нефт е България. На Хърватия е позволено да внася един съответен петролен артикул.

Целта на мярката е да се лимитират приходите на Русия, с които тя може да финансира войната против Украйна. Едновременно с това концепцията е да се предотврати дефицит на суровината и скок в цените на международните пазари.

След оповестяването на тавана на цените, съветският вицепремиер Александър Новак сподели, че съветските управляващи ще разработят ограничения за отвод на доставки на нефт за страните, които ползват тавана на цените.

Страните от Европейски Съюз преговаряха за тавана на цените месеци наред, преди да реализират съглашение директно преди ембаргото за импорт на съветски нефт да влезе в действие.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР