Руският президент Владимир Путин подписа спорния закон за масово разрушаване

...
Руският президент Владимир Путин подписа спорния закон за масово разрушаване
Коментари Харесай

Путин подписа закона за събаряне на стари сгради в Москва

Руският президент Владимир Путин подписа противоречивия закон за всеобщо разрушение на остарели жилищни здания в Москва и преместването на жителите им. Той влиза в действие неотложно. 

Проектът провокира всеобщи митинги през май, само че беше гласуван от съветската Държавна дума на 14 юни и утвърден от Съвета на федерацията на 28 юни.

Над 4000 здания от руско време би трябвало да бъдат разрушени от септември, което ще наложи няколко хиляди московчани да бъдат преместени в други жилища. 

Държавата дава обещание на хората апартамент със същите размери, само че не същата стойност в същия квартал. На доктрина за разрушаването на постройка ще бъде належащо единодушието на болшинството от жителите й. В подобен случай те ще разполагат с 60 дни, с цел да се изнесат, и няма да имат право да оспорват решението, заяви Българска национална телевизия. 

Московското кметство желае да подмени хиляди здания с високо строителство, позволяващо да бъдат настанени доста повече семейства в 12-милионната столица. Според критиците планът демонстрира неуважение на частната благосъстоятелност. 

Наричани " хрушчовки ", защото са издигнати по времето на ръководството на Никита Хрушчов в Съветския съюз през 1950-те и 1960-те години, тези здания са емблематични за московските покрайнини. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР