Руският президент Владимир Путин подписа серия закони, които дават на

...
Руският президент Владимир Путин подписа серия закони, които дават на
Коментари Харесай

Путин подписа серия закони срещу американските социални мрежи |

Руският президент Владимир Путин подписа серия закони, които дават на управляващите нови пълномощия да ограничават американските интернет колоси, да характеризират обособени персони като " задгранични сътрудници " и да постановат тежки наказания за откриване на персоналните данни на чиновниците на съветските служби за сигурност, съобщи Ройтерс. 

Законите вкарват и нови рестрикции за провеждането на протестни акции. С това приключва едногодишен развой на конституционни промени, които разрешават на 68-годишния Путин да остане на власт още два мандата, вместо да се отдръпна през 2024 година

Една от измененията подсигурява на някогашните президенти доживотен имунитет от правосъдно гонене.

Друг закон, признат през днешния ден, разрешава на Русия да блокира или да лимитира достъпа до уеб сайтове, които " дискриминират " съветските медии. Именно това е съветският отговор на американските обществени мрежи като Фейсбук, Twitter, YouTube и Гугъл, които започнаха да маркират с предизвестие вести от съветски медии с надпис " обвързвана с страната медия ".

Друг закон планува солидни санкции до 20% от миналогодишния оборот на обществените мрежи, които не са съумели навреме да отстранен неразрешено наличие. 

Законът, забраняващ разкриването на персонални данни на чиновниците на съветските секрети служби, е ориентиран против проверяващи публицисти, които употребяват изтекли в интернет данни и информация, с цел да наблюдават секрети интервенции, показва още Ройтерс. 

Друг от законите планува ефикасни затворнически присъди за клюка онлайн. Той не разрешава още антиправителствените митинги в Русия да бъдат финансирани от чужбина. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР