Руският президент Владимир Путин подписа пакета от закони, които налагат

...
Руският президент Владимир Путин подписа пакета от закони, които налагат
Коментари Харесай

Путин забрани обидите срещу държавата в интернет

Руският президент Владимир Путин подписа пакета от закони, които постановат ограничавания на онлайн медиите и плануват наказателна отговорност за оскърбления в интернет против държавните знаци и институциите на властта на Руската федерация, съобщи Българска телеграфна агенция.
Критиците на Кремъл виждат в новите закони опит за задушаване на рецензията и стягане на контрола върху медиите, отбелязва организацията.
В началото на този месец съветският парламент утвърди закон, който вкарва тежки санкции за издание на материали, които „ оскърбяват човешкото достолепие и публичната добродетелност, демонстрират очевидно пренебрежение към обществото, страната и формалните държавни знаци на Руската федерация или органите, осъществяващи държавната власт ".
„ При забелязване на такава информация в информационно-телекомуникационните мрежи " генералната прокуратура следва да изисква „ ограничения по отстраняването на такава информация, а в случай че тя не бъде отстранена - да се лимитира достъпът до осведомителните запаси, които я популяризират ", отбелязва ТАСС.
Ако притежателят на въпросния запас, откакто бъде известен от интернет провайдера, не в профил въпросната информация в границите на едно денонощие, провайдерът е задължен да блокира уеб страницата.
Глобите нарастват с всяко последващо нарушаване, като при две и повече нарушавания се планува и „ административен арест до 15 дни " за „ дребно безчинство ".
Друг закон планува блокиране на всеки, който популяризира онлайн „ подправени вести ", сметнати за опасност за публичното здраве и сигурност.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР