Руският президент Владимир Путин подписа нищожен указ за опростена процедура

...
Руският президент Владимир Путин подписа нищожен указ за опростена процедура
Коментари Харесай

Киев: Указът на Путин за облекчено получаване на руско гражданство е недействителен

Руският президент Владимир Путин подписа " незабележим " декрет за опростена процедура за приемане на съветско поданство от украинци, живеещи в четири източни района, заяви украинското външно министерство.

" Указът, с който се утвърждават опростените процедури за отвод от украинско поданство и придобиване на съветско, е нереален и демонстрира нежеланието на Русия да договаря, желанието на нейното управление да продължи войната, както и поглъщането на територията на Украйна ", се споделя в изказване на министерството.

Описвайки указа като " принудително налагане " на съветско поданство на украинците ", в изказването се споделя, че украинските жители се намират " в безчовечен условия и са лишени от главното право на свободен избор на поданство ".


" Процедурата за издаване на съветски паспорти на украински деца и юноши на възраст сред 14 и 18 години, които са били принудително преместени на територията на Руската федерация... е жестоко нарушаване на главните права на индивида ", се споделя още в изказването.

Министерството на външните работи съобщи, че указът няма да има " никакъв юридически резултат, няма да бъде приет от Украйна или от голямото болшинство от страните - членки на Организация на обединените нации ".

В понеделник Владимир Путин подписа декрет, с който влиза в действие развой, при който украинците в източните украински области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон могат да изискат съветски паспорт, като на процедура се откажат от украинското си поданство.

Четири области бяха присъединени към Русия посредством президентски декрет при започване на октомври след провеждането на подкрепяни от Москва референдуми, които бяха отхвърлени от интернационалната общественост. /БГНЕС, Анадолска агенция
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР