Руският президент Владимир Путин подписа набор от законопроекти за увеличаване

...
Руският президент Владимир Путин подписа набор от законопроекти за увеличаване
Коментари Харесай

Русия увеличи драстично глобите за протестиращите и социалните мрежи

Руският президент Владимир Путин подписа набор от законопроекти за увеличение на санкциите за протестиращите и огромните западни обществени мрежи, до момента в който Кремъл се пробва да задуши инакомислещите, оповестява " Франс прес ".

Новото законодателство, оповестено през днешния ден, беше признато, откакто десетки хиляди излязоха по улиците през януари и февруари след апел на хвърления в пандиза критик на Кремъл Алексей Навални да стачкуват против ръководството на Путин и преди парламентарните избори тази есен.

Протестиращите, приети неведнъж за отговорни за непокорство към чиновниците на правоприлагащите органи, ще им се постановат санкции до 20 000 рубли (271 долара) - нарастване от досегашните до 5000 рубли - или 30-дневен арест.

Демонстрантите, отговорни за оказване на опозиция на чиновници на реда за първи път, ще би трябвало да заплащат сред 2000 и 4000 рубли - нарастване от досегашните 500-1000 рубли - или ще бъдат вкарвани за 15 дни в ареста или ще поставят до 120 часа общественополезен труд.

Онези, които са оповестени за извършители на разпоредбите за набиране на средства за образуване на " публични събития ", ще заплащат санкции до 20 000 рубли или ще поставят общественополезен труд.

Протестите са противозаконни в Русия, в случай че не са утвърдени от управляващите.

Путин също по този начин утвърди законодателство, което ще санкционира с санкции до 2 500 рубли тези, които споделят информация за организации, избрани като " задгранични сътрудници ", без да употребяват етикета.

Групите, разпознати като " задгранични сътрудници " в Русия, би трябвало да разкриват своите източници на финансиране и да отбелязват изявления със съответния етикет или ги чакат санкции.

Руският президент също по този начин подписа законодателство, което вкарва санкции до 1 млн. рубли за задгранични огромни обществените мрежи като Фейсбук и Twitter, в случай че пречат на развиването от Русия на " върховен интернет ".

През 2019 година Русия одобри закон за развиването на " върховен интернет ", целящ да изолира интернета на страната от международната мрежа, ход, който правозащитници се притесняват, че ще затегне държавния надзор върху киберпространството и ще задуши свободата на словото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР