Руският президент Владимир Путин подписа федерални закони за ратифициране на

...
Руският президент Владимир Путин подписа федерални закони за ратифициране на
Коментари Харесай

Путин подписа анексията на четирите украински области

Руският президент Владимир Путин подписа федерални закони за одобрение на " договорите за приемане в Руската федерация " на самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР, както и на окупираните Херсонска и Запорожка област.

Путин също по този начин подписа закони за приемане на тези територии в състава на Руската федерация и за основаване на нови субекти - в този момент анексията е публична.

Законите внасят промени в съветската конституция. Херсонска и Запорожка област, както и Луганска и Донецка национална република ще бъдат добавени като субекти.

За краткотрайно изпълняващ длъжността губернатор на ДНР е назначен досегашният водач на сепаратистката република Денис Пушилин. Путин също по този начин назначи Леонид Пасечник за " изпълняващ длъжността началник на ЛНР ", а Владимир Салдо и Евгений Балицки бяха назначени за краткотрайни " губернатори " на Херсонска и Запорожка област.

Ден преди този момент украинският президент Володимир Зеленски подписа декрет " За недействителността на актове, нарушаващи суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ", в това число указите на съветския президент Владимир Путин. Документът е оповестен на уеб страницата на украинския президент.

В указа се отбелязва също, че територията на Украйна е неделима и неприкосновена в границите на интернационално приетата ѝ държавна граница, а суверенитетът на страната се отнася за цялата ѝ територия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР