Руският президент Владимир Путин отстрани главния прокурор на Русия Юрий

...
Руският президент Владимир Путин отстрани главния прокурор на Русия Юрий
Коментари Харесай

Руският президент Владимир Путин отстрани главния прокурор на Русия Юрий Чайка

Руският президент Владимир Путин в профил основния прокурор на Русия Юрий Чайка и разгласи неговата подмяна, заяви Кремъл.

68-годишният Чайка, който е основен прокурор на страната от 2006 година, „ е освободен от длъжността си заради пренасяне на друга служба “, се споделя в изказване на Кремъл, без да дава спомагателни детайлности.

Очаква се неговият правоприемник да бъде Игор Краснов, 43-годишен, понастоящем заместник-ръководител на Следствения комитет, държавна организация за следствие на огромни закононарушения. Путин внесе кандидатурата на Краснов за разглеждане от горната камара на Народното събрание, Съвета на федерацията, оповестиха от Кремъл. Очаква се кандидатурата му да бъде утвърдена от законодателите.

Чайка беше министър на правораздаването сред 1999 и 2006 година

През 2015 година антикорупционната фондация на водещия кремълски критик Алексей Навални упрекна двамата сина на Чайка в нелегално струпване на огромни благосъстояния благодарение на чиновници под командването на татко им. Тогава той отхвърли обвиняванията.

Миналата седмица Путин предложи смяна на Конституцията от 1993 година, като отключи политически катаклизми в Русия и провокира оставката на държавното управление на лоялния си чиновник Дмитрий Медведев.

Той беше сменен от някогашния началник на данъчната работа Михаил Мишустин, който се чака да предложи ново държавно управление тази седмица.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР