Руският президент Владимир Путин отправи обръщение към руснаците, съобщават руски

...
Руският президент Владимир Путин отправи обръщение към руснаците, съобщават руски
Коментари Харесай

Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия

Руският президент Владимир Путин насочи послание към руснаците, оповестяват съветски източници. В него той разгласи частична готовност на популацията.

" Специалната интервенция беше нужна за битката против нацизма в Украйна. Става въпрос за отбрана на суверенитета и териториалната целокупност на Русия и поддръжка на нашите сънародници да дефинират сами бъдещето си ", сподели още Путин.

„ Целта на този Запад е да отслаби, раздели и в последна сметка да унищожи страната ни ", сподели президентът в телевизионното послание в сряда.

Путин уточни още, че Западът " към този момент непосредствено споделя, че през 1991 година са съумели да разцепят Съветския съюз, а в този момент е пристигнал моментът за самата Русия да се разпадне на доста райони, смъртно враждебни един към различен ".

Руският президент сега прави телевизионно послание към нацията във връзка проведените референдуми за присъединение към Русия на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон.

През 2022 година Путин към този момент два пъти е произнасял телевизионни обръщения. В първия от тях на 21 февруари той разгласи решението за неотложно признание на независимостта и суверенитета на Донецката национална република и Луганската национална република. Във втория, рано сутринта на 24 февруари, Путин разгласи началото на специфична военна интервенция за отбрана на Донбас.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР