Руският президент Владимир Путин отдавна се стреми да създаде образ

...
Руският президент Владимир Путин отдавна се стреми да създаде образ
Коментари Харесай

Путин живее в страх за живота си: Какво ужасява руския лидер?

Руският президент Владимир Путин от дълго време се стреми да сътвори облик на несломим - от прословутите пиар трикове на мачо до агресивното одобряване на ролята на Русия на международната сцена. 

Но съгласно отчет на The Daily Beast, цитиращ руския независим издател Verstka,  съветският водач от ден на ден живее в боязън за живота си . В отчета се твърди, че той е толкоз обезпокоен от ликвидиране на фона на последствията от нахлуването в Украйна, че отхвърля да пътува от страната . Източникът, който Verstka разказва като почитан съветски чиновник, споделя, че чувството " зад кулисите на Кремъл " е, че Путин е внимателен да пътува където и да е и че " той не се усеща сигурен "

Според отчета поредност от скорошни събития са засилили параноята на съветския президент . Те включват заповед за арест през март, издадена от Международния углавен съд в Хага, по обвинявания във военни престъпления и серия от мистериозни офанзиви с дронове край Москва.  Има и изказвания за прелом против него от частната войска " Вагнер " и техния началник Евгений Пригожин. 

Атаките с дрон във вторник удариха богато предградие на съветската столица, което съгласно Кремъл е било прихванато от системи за противовъздушна защита.

Russian media says Ukraine used at least 32 drones in a strike on Moscow this morning in possible payback for heavy drone and missile strikes on Kyiv.

All but 3 of them were shot down, per cop-aligned Telegram channel Shot – this one over Rublyovka, the home of Russia's elite
— max seddon (@maxseddon)
Според Moscow Times, който се базира на руски държавен лист тук-там с произшествия,  дроновете са блъснали села единствено на няколко километра от Ново-Огарьово, мястото на първокласната резиденция на Путин, където се счита, че прекарва огромна част от времето си . Според източник на изданието Путин е бил в резиденцията по време на нападението и е бил разсънен от чиновници по сигурността. 

Дмитрий Медведев, чиновник на Кремъл, президент (2008-2012 г.) и някогашен министър-председател на Русия, споделя, че офанзивата с дрон против Кремъл през май е украински опит за убийството на Путин , изказване, което Украйна отхвърли. 

Филип Инграм, някогашен офицер от английското военно разузнаване, споделя пред Insider, че Путин от дълго време се е обвил в комплицирани равнища на сигурност и че неговата изолираност наподобява се утежнява

Параноята на съветския президент станала по-силна по време на пандемията от COVID-19, когато той живеел във виртуален изолиран балон.  Новите страхове от ликвидиране значат, че той продължава да живее в изолираност, заобиколен от няколко близки помощници, които му подават подправена информация, съобразена с неговите предубеждения.

Последните събития „ ще продължат да ускоряват неговата параноя, тъй че той ще продължи да подхваща все по-строги ограничения за сигурност, с цел да се държи по-изолиран “, казва Инграм. Той счита, че ограниченията за сигурност включват потреблението на двойници , докато  храната на Путин е  " тествана и тествана " за токсини, преди да му бъде сервирана

„ Неговата стратегия е доста деликатно следена. Неговите вътрешни телохранители са лоялни до степен, в която ще създадат всичко за него – те са психически тествани за всички сходни неща – и това безусловно значи всичко за него “, каза Инграм.

Коментарите на Инграм повтарят тези на някогашен чиновник по сигурността в Кремъл, Глеб Каракулов, който избяга от Русия, с цел да се опълчи на войната в Украйна през април.

В мнения към съветска опозиционна група в Лондон, предадени от RFERL, той разказва възходящата изолираност и параноя на Путин, като споделя, че пътува в брониран трен, към момента упорства за карантинни ограничения против COVID-19 за тези, които работят в тясно съдействие с него, и даже не употребява Интернет .

Изолацията на Путин значи, че той получава единствено изкривена информация от група близки сътрудници, което изопачава вземането на решения, казва Инграм. Това " значи, че той е в позиция, в която, в случай че му бъде показано единствено това, което желае да чуе, тогава вземането на решения непрестанно ще бъде все по-грешно ", смята Инграм. Той показва неверните стъпки на Путин при нахлуването в Украйна като образец за това, че той е упражнил неприятна преценка. 

Очакваше се Путин да участва на срещи на върха в Индия това лято, както и на срещата на върха на БРИКС в Южна Африка през август, само че съгласно локални отчети наличието му остава под въпрос на фона на опасенията по отношение на заповедта за арест на МНС. Ройтерс заяви, че южноафрикански служители даже обмислят да предложат пренасяне на срещата на върха в Китай

Инграм счита, че Путин би желал да се показа като " интернационален общественик ", който се утвърждава на международната сцена, само че страховете от ликвидиране и възприятието на параноя стартират да унищожават този облик.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР