Руският президент Владимир Путин отбелязва днес петата годишнина от руската

...
Руският президент Владимир Путин отбелязва днес петата годишнина от руската
Коментари Харесай

Путин пристигна в Севастопол за петата годишнина от анексията на Крим

Руският президент Владимир Путин отбелязва през днешния ден петата годишнина от съветската анексия на Крим от Украйна с аудиенция на черноморския полуостров.
Москва сложи ограда на Крим Заграждението е с дължина 60 километра, оборудвано е със стотици датчици
Президентът на Русия участва в Севастопол на стартирането в цялостна употреба на Балаклавската Топлоелектрическа централа, а по видеоконферентна връзка - и на стартирането на Таврическата Топлоелектрическа централа и на подстанция в Таман.

Снимка: EPA

Двете нови топлоелекроцентрали в Крим, които заработиха на цялостни обороти, са част от напъните на Москва да осъвремени инфраструктурата на района, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. Първите енергоблокове на двете Топлоелектрическа централа влязоха в употреба през октомври предходната година.

Украйна спря енергоснабдяването на полуострова и блокира доставките на артикули за Крим през своя територия, откакто Москва анексира района през 2014 година

Снимка: EPA

Усилията на Русия за рационализация включваха също строителството на 19-километров мост над Керченския пролив, свързващ Черно и Азовско море, който беше открит предходната година.
Путин подкара " Камаз " по новооткрития Кримски мост Така съветският президент даде старт на автомобилното придвижване
Проектът на стойност 6,3 милиарда $ улесни връзките с Крим, който преди този момент зависеше от фериботна връзка, която постоянно беше нарушавана от стихии.

Снимка: EPA

Русия анексира Крим през март 2014 година, след небрежно проведен референдум, стъпка, която докара до наказания на Съединени американски щати и Европейски Съюз.
Европейски Съюз удължи с година глобите против Русия поради анексирането на Крим В изказване на Съвета на Европейски Съюз от през днешния ден се споделя, че той "остава твърдо зает със суверенитета на Украйна и териториалната й целокупност "
По-късно през днешния ден Путин ще посети и Симферопол, където ще взе участие в празненства по случай 5-ата годишнина от анексията на Крим.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР