Руският президент Владимир Путин отбелязва днес петата годишнина от руската

...
Руският президент Владимир Путин отбелязва днес петата годишнина от руската
Коментари Харесай

Путин пристигна в Севастопол за петата годишнина от анексията на Крим

Руският президент Владимир Путин отбелязва през днешния ден петата годишнина от съветската анексия на Крим от Украйна с аудиенция на черноморския полуостров, съобщи Асошиейтед прес.

Президентът на Русия участва в Севастопол на стартирането в цялостна употреба на Балаклавската Топлоелектрическа централа, а по видеоконферентна връзка - и на стартирането на Таврическата Топлоелектрическа централа и на подстанция в Таман, осведоми Българска телеграфна агенция.

Двете нови топлоелекроцентрали в Крим, които заработиха на цялостни обороти, са част от напъните на Москва да осъвремени инфраструктурата на района, съобщи ТАСС. Първите енергоблокове на двете Топлоелектрическа централа влязоха в употреба през октомври предходната година.

Украйна спря енергоснабдяването на полуострова и блокира доставките на артикули за Крим през своя територия, откакто Москва анексира района през 2014 година, напомня АП.

Усилията на Русия за рационализация включваха също строителството на 19-километров мост над Керченския пролив, свързващ Черно и Азовско море, който беше открит предходната година. Проектът на стойност 6,3 милиарда $ улесни връзките с Крим, който преди този момент зависеше от фериботна връзка, която постоянно беше нарушавана от стихии.

Русия анексира Крим през март 2014 година, след небрежно проведен референдум, стъпка, която докара до наказания на Съединени американски щати и Европейски Съюз.

По-късно през днешния ден Путин ще посети и Симферопол, където ще взе участие в празненства по случай 5-ата годишнина от анексията на Крим. Освен с представители на обществеността, съветският президент ще се срещне и с Тиери Мариани - началник на делегацията от френски политици и ръководител на асоциацията " Френско-руски разговор ". Той също е в Крим за тържествата по случай петата годишнина на " Кримската пролет ", показва ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР