Руският президент Владимир Путин осъди убийството на лидера на проруските

...
Руският президент Владимир Путин осъди убийството на лидера на проруските
Коментари Харесай

Владимир Путин осъди убийството на Захарченко

Руският президент Владимир Путин осъди убийството на водача на проруските сепаратисти в украинската Донецка област Александър Захарченко, съобщи Ройтерс.

В изказване, публикувано от Кремъл, Путин дефинира убийството като лицемерен акт, целящ да дестабилизира нежния мир в района. Руският президент сервира съболезнования на фамилията на Захарченко. За разлика от съветското министерство на външните работи и депутати, Путин обаче не упрекна Украйна за убийството, отбелязва Ройтерс.

Следственият комитет на Руската федерация разгласи, че е почнал следствие за "международен тероризъм " по отношение на покушението против Захарченко, съобщи ТАСС, като се базира на неговата говорителка Светлана Петренко.
Според Петренко при детонацията в ресторант в Донецк през днешния ден, при която почина ръководителят на провъзгласената от сепаратистите Донецка национална република (ДНР), са били ранени още двама души - "министърът " на приходите и таксите на така наречен ДНР Александър Тимофеев и незнайно момиче.

Захарченко не е единственият погубен при гърмежа, съобщи обаче украинската държавна осведомителна организация Укринформ, цитирайки Службата за сигурност на Украйна, съобщи ДПА. Укринформ не даде детайлности.

Целта на убийството на Александър Захарченко е да бъде провален мирният развой в Югоизточна Украйна и осъществяването на Минските съглашения, разяснява съветското министерство на външните работи в изказване, представено от ТАСС.
То предизвести за опасност от дестабилизиране на обстановката в района.

Русия приканва украинските управляващи да се откажат от потреблението на терористични способи за решение на вътрешните проблеми на страната, се споделя в изказването.
Руското външно министерство изрази вяра "отговорните украински политици да намерят сили да спрат "партията на войната " (в Киев) и да не позволен ескалиране на борбата в Донбас ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР