Руският президент Владимир Путин описа американския си колега Джо Байдън

...
Руският президент Владимир Путин описа американския си колега Джо Байдън
Коментари Харесай

Путин предпочита по-предвидимия Байдън пред Тръмп

Руският президент Владимир Путин разказа американския си сътрудник Джо Байдън в сряда като " по-предвидим " от Доналд Тръмп, само че сподели, че Кремъл е подготвен да работи с всеки, който завоюва изборите през ноември.


Попитан от публицист кой Русия би желала да види победител в евентуалното съревнование сред настоящия демократ и републиканския любимец, Путин сподели: „ Байдън, той е по-опитен. Той е предвидим, той е политик от остарялата школа “.

Путин отхвърли въпросите за възрастта и здравето на Байдън, като президентът би трябвало да навърши 82 години единствено седмици след изборите. „ Когато се срещнах с господин Байдън преди три години, правилно е, хората към този момент говореха за неговите неспособности, само че аз не видях нищо сходно “, сподели Путин, явно имайки поради среща на върха в Женева.

Проучванията в Съединени американски щати демонстрират, че гласоподавателите са мощно загрижени за възрастта на Байдън. Проблемът с възрастта се усложнява от два наскорошни епизода, когато Байдън обърка европейски водачи с мъртви прародители. Миналата седмица Белият дом беше заставен гневно да отбрани компетентността на президента, откакто специфичен отчет го разказа като " възрастен човек с неприятна памет ". Самият Байдън отговори яростно на обвиняването, само че по-късно усложни казуса, като смеси президентите на Египет и Мексико.

77-годишният Тръмп в последно време също смесва имената на хората, като обърка съперничката си за републиканската президентска номинация Ники Хейли с някогашната лидерка на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Въпреки това Путин изрази мощна съпротива против външната политика на Вашингтон при Байдън. „ Това, което би трябвало да разгледаме, е политическата позиция, а тази на настоящето ръководство е извънредно нездравословна и неверна “, сподели Путин. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР