Руският президент Владимир Путин одобри законодателството, което му позволява да

...
Руският президент Владимир Путин одобри законодателството, което му позволява да
Коментари Харесай

Кремъл: Путин готов да остане на власт заради световната нестабилност и коронавируса

Руският президент Владимир Путин утвърди законодателството, което му разрешава да остане на власт след 2024 година поради неустойчивостта по света и заканите против Русия, в това число и новия ковид, заяви Кремъл, съобщи Агенция Франс Прес.

По време на извънредно и непланирано посещаване в Народното събрание във вторник Путин изненада обществеността, откакто в последния миг утвърди предложение за рестарт на лимитираните от конституцията президентски мандати. Промените ще му разрешат да се кандидатира за президент на изборите през 2024 година
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Путин е трансформирал позицията си поради фактори като новия ковид и вероятността от световна криза и районни спорове.

" Ситуацията по света е по-малко постоянна ", сподели представителят. Той добави, че новият вирус оказа съществени последствия върху световната стопанска система и евентуално може да има още по-сериозни последствия за международната стопанска система в бъдеще.

Той също разкритикува глобите на Запада против Русия, като означи, че те са в нарушаване на интернационалното право.

По-рано през днешния ден множеството съветски райони поддържаха закона за корекция на конституцията.

Съветът на федерацията и Държавната дума на Русия утвърдиха законопроекта за корекция на конституцията.

Поправките ще разрешат на Владимир Путин да се кандидатира за още един мандат на президентските избори през 2024 година Одобреното предложение за рестарт на мандатите на сегашния президент беше импортирано от 83-годишния някогашен руски космонавт Валентина Терешкова.

Президентът ще внесе поправките в Конституционния съд, който в седемдневен период ще реши дали законът подхожда на конституцията.

Ако поправките не са в нарушаване на главния закон, те ще бъдат подложени на референдум на 22 април.

Конституционните промени плануват преразпределение на изпълнителната власт на съветското държавно управление и укрепване на пълномощията на президента, не разрешават се еднополовите бракове и фразата " религия в Бога " се включва в главния закон като една от обичайните полезности на Русия.

На 15 януари Путин, по време на обръщението си пред Федералното заседание, разгласи, че едно и също лице не би трябвало да заема длъжността президент на Русия повече от два мандата поред. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР