Руският президент Владимир Путин очаква, че сухопътния участък на Турски

...
Руският президент Владимир Путин очаква, че сухопътния участък на Турски
Коментари Харесай

Путин: „Турски поток ще заработи преди края на тази година

Руският президент Владимир Путин чака, че сухопътния сектор на „ Турски поток “ ще бъде подготвен, както беше планувано, до края на тази година. Той заяви това след договарянията си в Москва с президента на Турция Реджеп Ердоган, осведоми Българска телеграфна агенция.

„ Разчитаме, че работата по прокарването на сухопътната част „ Турски поток "  ще се води с такива ударни темпове, тъй че газопроводът да бъде пуснат в употреба, както е и планувано, до края на настоящата година ", съобщи съветският президент.

„ Като част от този най-съществен план за Русия и Турция, две линии бяха положени по дъното на Черно море за по-малко от година и половина, като всяка от тях ще разреши да се изпомпват 15,75 милиарда кубически метра природен газ ”, съобщи съветският президент.

Според Путин „ въвеждането в употреба на новия газов маршрут ще бъде от огромно значение освен за енергийната сигурност на Република Турция, само че и за Южна и Югоизточна Европа ”.

Двамата държавни глави разискаха още казуса сред Дамаск и представителите на кюрдите след оповестеното от Съединени американски щати евакуиране от Сирия.

„ Подкрепяме установяването на разговор сред Дамаск и представители на кюрдите. Такъв разговор ще помогне за консолидирането на сирийското общество и националното помиряване, ще е от изгода освен за Сирия, само че и за всички прилежащи страни ", сподели Путин.

Руският президент сподели също, че са били разисквани спомагателни ограничения за стабилизация в региона на Идлиб. Путин уточни, че се надява АЕЦ „ Акую ”, която се строи в Турция с съветска помощ, да бъде пусната през 2023 година Той акцентира, че 2023 година е била определена от президента Ердоган, тъй като тогава ще се празнува 100-годишнината от основаването на Република Турция.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР