Руският президент Владимир Путин очаква, че сухопътния участък на „Турски

...
Руският президент Владимир Путин очаква, че сухопътния участък на „Турски
Коментари Харесай

Путин: „Турски поток" ще заработи преди края на тази година

Руският президент Владимир Путин чака, че сухопътния сектор на „ Турски поток “ ще бъде подготвен, както беше планувано, до края на тази година, оповестяват БГНЕС.

„ Очакваме, че полагането на наземната част от тръбопровода „ Турски поток “ ще продължи със същите ускорени темпове, с цел да бъде пуснат в деяние газопровода, както е планувано преди края на тази година ", съобщи съветският президент на конференция по отношение на резултатите от съветските договаряния с Турция.

„ Съвместното стратегическо съдействие сполучливо се реализира по най-големия план в енергийния бранш ", съобщи съветският водач. Той напомни, че през ноември 2018 година, дружно с турския президент Реджеп Тайип Ердоган е взел участие в завършването на строителството на морския сектор на газопровода „ Турски поток “. „ Като част от този най-съществен план за Русия и Турция, две линии бяха положени по дъното на Черно море за по-малко от година и половина, като всяка от тях ще разреши да се изпомпват 15,75 милиарда кубически метра естествен газ”, съобщи съветският президент.

Според Путин „ въвеждането в употреба на новия газов маршрут ще бъде от огромно значение освен за енергийната сигурност на Република Турция, само че и за Южна и Югоизточна Европа”.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР