Руският президент Владимир Путин обяви за неработни дните до края

...
Руският президент Владимир Путин обяви за неработни дните до края
Коментари Харесай

Путин остави руснаците във ваканция до края на април

Руският президент Владимир Путин разгласи за неработни дните до края на април на фона на от ден на ден регистрирани в Русия случаи на Covid-19.

Във второто си за 7 дни послание към жителите президентът Путин уточни, че пикът на епидемията към момента не е минал както по света, по този начин и в Русия:

„ В тази връзка взех решение да удължа неработните дни до края на месеца, т.е. до 30 април в това число. Подчертавам, при опазване на заплатите на служащите “.

Владимир Путин сподели още, че съхраняването на работните места и на приходите на жителите е общ приоритет на държавното управление, районите и бизнеса:

„ Ефективната и устойчиво работеща стопанска система лежи в основата на решаването на нашите основни задания, в това число в областта на опазването на здравето “.

През миналото денонощие броят на записаните случаи на ковид в Русия се усили със 771 и доближи 3548 души. 46% от инфектираните през последните дни са на възраст сред 18 и 45 години. Починалите са 30, а 235 души към този момент са се излекували.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР