Руският президент Владимир Путин обяви пред унгарския премиер Виктор Орбан,

...
Руският президент Владимир Путин обяви пред унгарския премиер Виктор Орбан,
Коментари Харесай

Путин покани Унгария в проекта Турски поток

Руският президент Владимир Путин разгласи пред унгарския министър председател Виктор Орбан, че Русия би приветствала, в случай че Будапеща се причисли към газопровода " Турски поток ". Орбан отвърна, че доставките на съветски газ единствено през територията на Украйна не са задоволително решение от позиция на суверенитета и " колкото по-рано можем да се присъединим към " Турски поток ", толкоз по-добре, тъй като по този начин няма да сме уязвими ", съобщи съветската организация ТАСС.

Това стана на конференция късно вечерта в сряда в Будапеща, където Путин бе на посещаване.

Путин сподели, че Русия чака завършването на градежа на " Турски поток " до Турция до края на тази година и изграждане на разширенията на газопровода за България и Сърбия доникъде на идната година. Той сподели, че уголемение за Унгария би могло да бъде издигнато бързо и Орбан приветства тази вероятност като един от пътищата за доставки на съветски газ за Унгария.

Путин също по този начин посочи ролята на Унгария като водещ консуматор на съветски природен газ и като основен директен център.

" Доставките на съветски газ за Западна Европа през Унгария и нейните подземни хранилища разрешават обслужването на европейски консуматори, когато потреблението нарасне ", уточни съветският държавен глава. " Ние гледаме на Унгария като на предпочитан сътрудник в разпространяването на съветски природен газ в Европа ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР