Руският президент Владимир Путин обяви официално анексията към Руската Федерация

...
Руският президент Владимир Путин обяви официално анексията към Руската Федерация
Коментари Харесай

На живо: Путин обяви анексията на окупираните територии на Украйна - Свят

Руският президент Владимир Путин разгласи публично анексията към Руската Федерация на украинските територии, които са под неин надзор.

Той разгласи четири нови субекта на Руската федерация: самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република и окупираните елементи на Херсонска и Запорожка област в Украйна. Като съображение за това бяха посочени извършените референдуми под дулата на оръжията на съветските окупатори. Според Путин в тези територии са дали своят вот милиони и изявили правото си на историческо самоопределяне

Церемония по сключване на договорите за влизане на новите територии в Руската Федерация стартира в 15 ч. в Георгиевската зала на Кремълския замък. По традиция, Путин закъсня около 18 минути.

Речта на Путин не беше изключително стройна, като той употребява най-разнопосочни претекстове - от исторически, до тайни, с цел да оправдае войната против Украйна и избиването на хиляди почтени. Естествено виновността за войната в Украйна беше трансферирана на Киев и груповия Запад.

Основното обръщение в нея беше, че прикани Киев да се откаже от новите анексирани територии и да седне да договаря. Путин загатна, че може да употребява нуклеарно оръжие, като напомни, че към този момент има казус от Съединени американски щати в Хирошима и Нагазаки.

В началото на речта си Путин изреди, кой се се сражавал в географската област наречена Новорусия от казаците до Втората международна война.

Съюз на съветските социалистически републики е минало, и предишното няма да се върне, сподели Путин, само че послед похвали “решимостта на тези хора ” (гласувалите на референдума) да живеят в историческата си татковина Русия.

В речта си Путин упрекна груповия Запад защо ли не, в това число за “превръщането на цели народи в наркомани ”, за това, че краде зърното на Украйна, за това, че западните водачи основали неестествен апетит в света, само че той не можел да им помогне, даже че крадяли съветските философи.

Путин съобщи още, че Русия желае да оглави " антиколониално придвижване " за освобождение на света. " Трябва да обърнем тази позорна страница. Хегемонията на Запада ще бъде разрушена. Това е неизбежно. Трябва да създадем това за нашия народ, за великата историческа Русия. "

Ето част от най-ярките цитати от изявлението му:

“Призоваваме киевския режим да спре войната и да се върне на масата за договаряния. Ние сме подготвени за това. Но няма да обсъждаме статута на анексираните територии ”.

“Ще пазиме земите си с всички сили и средства, с които разполагаме, и ще създадем всичко, с цел да подсигуряваме сигурността на народа си. Това е великата освободителна задача на нашия народ. ”

“Западът беше този, който потъпка правилото за цялост на границите. И в този момент тя взема решение по свое убеждение кой има право на самоопределяне и кой не. Защо вземат решение по този начин? Кой им е дал това право? ”

“САЩ са единствената страна в света, която употребява нуклеарни оръжия против мирни градове, унищожавайки Хирошима и Нагасаки. Между другото, те сътвориха казус. ”

“Санкциите не бяха задоволителни за англосаксонците, те минаха към бойкот. Невероятно, само че факт. С организирането на взривяването на газопровода " Северен поток " те в действителност започнаха да унищожават паневропейската енергийна инфраструктура. За всички е ясно кой има изгода от това. Този, който печели, е този, който го е направил. ”

“Те лъжат като Гьобелс. Колкото по-невероятна е лъжата, толкоз по-бързо хората ще й повярват. ”

“Искаме ли децата ни да бъдат обучавани, че има и други полове с изключение на пола? Искаме ли децата ни да бъдат принуждавани към извращения, които водят до деградация и изгубване? ”



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР