Руският президент Владимир Путин обяви намерението си страната му да

...
Руският президент Владимир Путин обяви намерението си страната му да
Коментари Харесай

Путин обяви намерение да признае ДНР и ЛНР

Руският президент Владимир Путин разгласи желанието си страната му да признае независимостта на Донецката и Луганска национални републики (ДНР и ЛНР), заяви ТАСС.

Това съобщи той в телефонни диалози с френския си сътрудник Еманюел Макрон и немския канцлер Олаф Шолц.

Президентът на Руската федерация съобщи, че ще подпише декрет за признание на независимостта на ДНР и ЛНР .

Макрон и Шолц показаха подготвеност да продължат контактите си.

Очаква се по-късно през днешния ден Путин да разгласи в своя тирада към нацията това желание.
 Кулеба: Украйна следи за решението на Русия за ДНР и ЛНР
Кулеба: Украйна следи за решението на Русия за ДНР и ЛНР

" Целият свят следи от близко дейностите на Русия, всички осъзнават следствията "

Германският канцлер Олаф Шолц прикани съветския президент Владимир Путин да не признава два разколнически района на Източна Украйна за самостоятелни, заяви " Дойче веле ".

Това би било " жестоко несъгласие на съглашението от Минск за спокойно споразумяване на спора в Източна Украйна и едностранно нарушение на тези съглашения от съветска страна ", сподели Шолц в телефонен диалог с съветския водач.

Той също по този начин прикани Москва да деескалира напрежението, като изтегли войските си от границата с Украйна.

След диалога с Путин канцеларията сподели, че Шолц се съветва с " най-близките си сътрудници ", в това число Франция и Украйна.
 Франция: Признаване на ДНР и ЛНР от Русия е като офанзива без оръжия
Франция: Признаване на ДНР и ЛНР от Русия е като офанзива без оръжия

Според френския външен министър това ще наруши суверенитета на Украйна

Брюксел ще предложи на Съвета на Европейски Съюз да наложи наказания против Русия , в случай че Донецката и Луганската национални републики (ДНР и ЛНР) бъдат приети. Това съобщи в понеделник ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел на конференция след съвещанието на Съвета на Европейски Съюз в Брюксел.

Европейският съюз приканва съветските управляващи да не признават независимостта на ДНР и ЛНР.

Признаването на ДНР и ЛНР ще остане единственият ход за Москва , в случай че обстановката в района се развие по отрицателния сюжети и няма никакви признаци, че ще има усъвършенстване. Това съобщи по-рано през днешния ден Дмитрий Медведев, някогашен министър председател и президент на Русия, сега заместник-председател на Съвета по сигурност, който заседава през днешния ден в Москва.

Припомняме, че по-рано през днешния ден украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи в понеделник, че Украйна " от близко следи " решението на Русия за признание.

" Не единствено Украйна, целият свят следи от близко дейностите на Русия във връзка с признаването на така наречен " Л/ДНР ". Всички осъзнават следствията. Има доста страсти, само че тъкмо в този момент всички би трябвало умерено да се съсредоточим върху напъните за деескалация. Няма по какъв начин другояче ", разяснява Кулеба в Twitter.

Забележките му идват, откакто съветският президент Владимир Путин съобщи, че решението ще бъде взето до края на деня.

Кулеба прикани за незабавно привикване на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и да се подхващат стъпки за гарантирането на националната сигурност на Украйна и понижаване на напрежението с Русия.

Ако Москва признае за самостоятелни двете подкрепяни от Русия разколнически области в Източна Украйна, това ще е еднакво на " офанзива без оръжия " . За това предизвести предходната седмица външният министър на Франция Жан-Ив Льо Дриан.

Долната камара на съветския парламент гласоподава резолюция, която приканва за признание на така наречен Донецка и Луганска национални републики за " суверенни страни ". От 2014 година насам районът, прочут като Донбас, е следен от сепаратисти.

два административни региона в Донбас, още през 2015 година оповестиха желанието си да се причислят към Русия. На извършения в края на 2014 година референдум представители на краткотрайните държавно управление оповестиха, че с голямо болшинство гласувалите са подкрепили оповестяването на автономия.

До този миг ДНР и ЛНР са приети от отчасти приетата Южна Осетия, както и от страни от третия свят.
 Снимка 564434
Източник:

През последните години поданици на самопровъзгласилите се републики, а през ноември предходната година президентът Путин се разпореди да бъде улеснен достъпът до съветския пазар на създадените там артикули.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР