Руският президент Владимир Путин обяви, че пренебрегването на съвременните заплахи

...
Руският президент Владимир Путин обяви, че пренебрегването на съвременните заплахи
Коментари Харесай

Путин предупреди за опасността от глобална катастрофа

Руският президент Владимир Путин разгласи, че пренебрегването на актуалните закани и рискове може да докара до световна злополука, оповестяват съветските медии.

Според Путин е належащо да се разбере, че в света има " стихии и рискове ", по тази причина е належащо да се държи под надзор " огнения дракон ".

" Ако го изпуснем, да не дава Бог, от бутилката - това може да докара и до световна злополука ", подчертал Путин.

По-рано съветски учени предизвестиха за неизбежността на световната злополука.

Иначе Путин предизвестил по-конкретно, че съществува забележителен риск интернационалната система за надзор на нуклеарните оръжия да се разпадне, изтъквайки, че договарянията със Съединени американски щати за удължение действието на контракта за надзор на нуклеарните оръжия Нов СТАРТ към момента не са почнали, защото Съединени американски щати бягали от договаряния.

" Ако никой не желае да удължи Нов СТАРТ, тогава и ние няма да го създадем. Вече казахме 100 пъти, че сме подготвени, само че към момента никой не е преговарял с нас. Няма формализация на преговорния развой, а през 2021 година всичко ще завърши. Обръщам ви внимание, че няма да има никакви принадлежности за ограничение на конкуренцията във въоръжаването, или, да речем, разполагането на оръжия в космоса ", посочи Путин.

Договорът Нов СТАРТ беше подписан през 2010 година от тогавашния американски президент Барак Обама и тогавашния съветски държавен глава Дмитрий Медведев, като действието му изтича през 2021 година. Договорът лимитира всяка от страните до притежаването на не повече от 1500 подготвени за приложимост нуклеарни бойни глави и 700 подготвени за приложимост ракети и бомбардировачи.

Говорейки по време на годишния Международен стопански конгрес в Санкт Петербург пред шефовете на интернационалните новинарски организации, като думите му са били излъчени по съветските държавни малките екрани, Путин подчертал, че последният му телефонен диалог с американския президент Доналд Тръмп му е дал известна доза оптимизъм.

Путин също по този начин разкритикувал отдръпването на Съединени американски щати от различен основен контракт за въоръженията, а точно Договорът за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват от 1987 година, като отхвърлил изказванията на Вашингтон за нарушавания на контракта от страна на Русия.

По-рано тази година Тръмп разгласи, че Съединени американски щати едностранно ще се отдръпват от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, акцентирайки съветската ракета 9М729, за която американските управляващи настояват, че нарушава съществуващите ограничавания.

Русия отхвърля, че ракетата 9М729 нарушава контракта от 1987 година, като също се отдръпна от този контракт.

Миналата седмица шефът на Агенцията за военно разузнаване към Пентагона ген.-лейтенант Робърт Ашли разгласи, че Русия може да нарушава мораториума върху нуклеарните опити. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР