Руският президент Владимир Путин обяви, че има намерение да се

...
Руският президент Владимир Путин обяви, че има намерение да се
Коментари Харесай

Путин официално обяви, че пак ще се кандидатира за президент

Руският президент Владимир Путин разгласи, че има желание да се кандидатира на идните президентски избори през 2018 година

„ Ще издигна кандидатурата си за длъжността президент на Руската федерация “, съобщи той по време на среща с служащи в автомобилния цех ГАЗ в Нижни Новгород, съобщи РИА Новости.

По-рано през днешния ден, на друго събитие в столицата Москва президентът направи най-силния си намек до момента, че ще взе участие в идващите президентски избори, само че се въздържа от директното оповестяване на кандидатурата си.

По време на връчването на оценките „ Доброволец на годината “, запитан какви са бъдещите му проекти, президентът отговори: „ Винаги съм с вас “. Въпреки това той беше доста внимателен при отговора на въпроса дали ще се кандидатира за вота следващата година.

„ Това постоянно е доста отговорно решение за всеки човек, защото претекстът за него би трябвало да е единствено желанието за възстановяване живота на хората “, отговори президентът, който е във властта към този момент съвсем 18 години. Той добави също, че „ това може да бъде реализирано единствено с доверието и поддръжката на хората “. При тези думи той се обърна към присъстващите с въпроса „ Вярвате и подкрепяте ли ме? “, на който тълпата отговори групово „ Да! “.

„ Решението ще бъде взето и оповестено в близкото бъдеще “, добави по-рано през днешния ден той.

Владимир Путин е определен за първи път на поста президент през 2000-та година, а през 2004 година е избран отново. От 2008 година до 2012 година той заема длъжността министър-председател на Руската федерация, след което още веднъж е определен на поста държавен глава.

През последните месеци Путин неведнъж беше питан дали има желание да се кандидатира още веднъж на поста, само че до момента той отхвърляше да даде безапелационен отговор.

Следващите президентски избори в Русия ще се състоят на 18 март 2018 година, а предизборната акция би трябвало да стартира по-късно този месец.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР