Руският президент Владимир Путин обяви, че двама генерали от полицията

...
Руският президент Владимир Путин обяви, че двама генерали от полицията
Коментари Харесай

Путин уволни двама генерали заради случая с руския журналист

Руският президент Владимир Путин разгласи, че двама генерали от полицията ще бъдат уволнени поради случая с журналиста от уеб страницата " Медуза " Иван Голунов, задържан и упрекнат в произвеждане на опиати.

Уволнените по рекомендация на вътрешния министър са началникът на ръководството за надзор на наркотичните субстанции в Москва генерал-майор Юрий Девяткин и ръководителят на ръководството за вътрешни въпроси генерал-майор Андрей Пучков, оповестява уеб сайтът на Кремъл.

Във вторник обвиняванията против Голунов бяха свалени след резултати от извършени експертизи, изключили той да е виновен за описваното действие. Тогава вътрешният министър Владимир Колоколцев сподели, че ще упорства двамата генерали да бъдат уволнени, и решението на Путин бе предстоящо.

Преследването против Голунов, почнало в края на предходната седмица, провокира митинги на съветски и интернационалните медии и организации. Докато разследваше материали за корупция на московския пазар за ритуални услуги, той бе задържан в столицата и упрекнат в произвеждане на опиати, които подготвял да продаде. Но фотосите с пакетчета дрога се оказаха от напълно различен апартамент, а по конфискувани предмети, включени в следствието, даже нямаше негови отпечатъци.

Медицински обзор удостовери, че служителите на реда са използвали непозволена мощ при задържането. Съдът реши да го пусне под домакински арест. В същия ден началникът на поделението за битка с опиатите в Западния административен окръг сподели пред националната телевизия " Россия 24 ", че е управлявал спецоперацията против Голунов, който бил разработван от службите от началото на март. Подозрението било, че постоянно пътува до Латвия и чужбина и може би внася дрога.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР