Руският президент Владимир Путин обяви, че американският му колега Доналд

...
Руският президент Владимир Путин обяви, че американският му колега Доналд
Коментари Харесай

Путин изчетка Тръмп, направил историческа стъпка по отношение на Северна Корея

Руският президент Владимир Путин разгласи, че американският му сътрудник Доналд Тръмп е направил историческа стъпка, когато мина през демаркационната линия на Корейския полуостров и се срещна с държавния началник на Северна Корея Ким Чен-ун, оповестяват съветските медии.

По думите на Путин обстановката на Корейския полуостров от дълго време е " в клинч ".

" В тази връзка означавам, че незабавно откакто Съединени американски щати взеха решение да проведат пряк диалог с КНДР, освен това без предварителни формалности и условности, отказвайки се от нормалната, от време на време доста груба, стигаща до обиди, изразителност, незабавно се появи вяра за спокойно споразумяване ", разяснява съветският държавен глава по време на пленарно съвещание на дискусионния клуб " Валдай ".
 За първи път в историята, настоящ президент на Съединени американски щати пресече границата на КНДР Обновена
За първи път в историята, настоящ президент на Съединени американски щати пресече границата на КНДР

Тръмп и Ким се срещнаха на междукорейската граница

Той отбелязал, че по въпроса за Корейския полуостров към момента има доста нерешени проблеми, доста дълъг път да се извърви, " само че въпреки всичко има придвижване в вярната посока ".

Според Путин би трябвало да се отдаде дължимото на Тръмп поради смелостта му и способността му да подхваща невероятни стъпки , защото в продължение на доста десетилетия президентите на Съединени американски щати пренебрегнаха Северна Корея.

" Господин Тръмп съумя да направи историческа стъпка, да преодолее демаркационната линия на неразбирането и отчуждението, да се срещне с Ким Чен-ун и да стартира преговорен развой ", акцентира съветският президент.

По-рано Путин съобщи, че няма опция на дипломатическото споразумяване на обстановката на Корейския полуостров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР