Руският президент Владимир Путин обяви частична военна мобилизация в Русия.

...
Руският президент Владимир Путин обяви частична военна мобилизация в Русия.
Коментари Харесай

Путин обяви частична военна мобилизация в Русия

Руският президент Владимир Путин разгласи частична военна готовност в Русия. В телевизионно послание съветският президент съобщи, че указът към този момент е подписан.

Мобилизационните мероприятия стартират от през днешния ден. Мобилизацията се отнася за жителите от запаса, които са отслужили военна работа.

" Мисля, че е належащо да подкрепим предлагането на министерството на защитата и Генералния щаб да бъде въведена частична готовност в Русия. Повтарям: става дума единствено за частична готовност. Това значи, че призовани към военна работа ще бъдат единствено жители от запаса. С приоритет ще бъдат хората, служили във въоръжените сили, които имат военна специализация и съответния опит. Преди да бъдат разпределени по места, те ще преминат наложителна спомагателна подготовка, като се разчита на опита, добит по време на специфичната военна интервенция. Указът за частична готовност е подписан ", сподели Путин.

Владимир Путин направи телевизионно послание към нацията във връзка проведените референдуми за присъединение към Русия на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон. Проруските управляващи в източната и южната част на Украйна оповестиха референдуми за присъединение към Русия сред 23 и 27 септември.

" Ще използваме всички средства, с цел да защитим Русия - това не е блъф ", съобщи още Путин.

Путин съобщи, че е разпоредил доброволците в Донбас да получат легален статус, а задачата е освобождението на региона. По думите му, Западът не желае мир сред Украйна и Русия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР