Руският президент Владимир Путин обяви частична военна мобилизация, съобщи ТАСС,

...
Руският президент Владимир Путин обяви частична военна мобилизация, съобщи ТАСС,
Коментари Харесай

Владимир Путин обяви частична военна мобилизация

Руският президент Владимир Путин разгласи частична военна готовност, заяви ТАСС, базирайки се на телеграм канала Mash.

" В рамките на частичната готовност на Русия на наборна военна работа ще подлежат единствено жителите от запаса, изключително тези с опит ", сподели Путин.

" Говорим за отбрана на териториите и Русия. Западът желае да унищожи страната ни. Западът се пробва да трансформира украинския народ в пушечно месо ", сподели Путин в послание към нацията.

" Западът се пробва да потисне суверенни, самостоятелни центрове на развиване и да унищожи страната ни ", сподели Путин.

Той сподели, че задачата е " освобождението на Донбас " и че " подрежда на държавното управление да даде законен статут на доброволците, воюващи в Донбас ".

В телевизионното послание, както оповестява Ройтерс, той сподели също, че множеството хора в района не желаят да се върнат към това, което той назова " игото " на Украйна.

Президентът на Русия сподели още, че " Западът не желае мир сред Украйна и Русия ".

Властите на ДНР и ЛНР оповестиха, че референдуми за присъединение към Русия ще се проведат от 23 до 27 септември. На 20 септември администрациите на Херсонска и Запорожка област оповестиха проектите си да проведат референдуми на същите дати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР