Руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия, тъй

...
Руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия, тъй
Коментари Харесай

Речта на Путин: Руският президент обяви частична военна мобилизация

Руският президент Владимир Путин разгласи частична готовност в Русия, защото войната в Украйна продължава към този момент съвсем седем месеца, оповестява АП.Обръщението на Путин към нацията идва ден откакто следените от Русия райони в Източна и Южна Украйна оповестиха проекти за осъществяване на гласоподаване за присъединение към Русия. Подкрепяните от Кремъл старания за усвояване на четири района могат да основат предпоставки за ескалация на войната от страна на Москва след украинските триумфи на бойното поле.Референдумите, които се чакат още от първите месеци на войната, ще стартират в петък в Луганска, Херсонска и отчасти следените от Русия Запорожка и Донецка области.Путин съобщи, че е подписал декрет за частичната готовност, която би трябвало да стартира в сряда. " Става дума за частична готовност, т.е. на наборна военна работа ще подлежат единствено жителите, които сега се намират в запаса, и най-много тези, които са служили във въоръжените сили, имат избрана военна компетентност и подобаващ опит ", акцентира Путин.

 

Речта на съветския президент Владимир Путин за " референдумите " в Украйна беше отсрочена нощес. Това заяви " Форбс Русия ".

" Според два източника от президентската администрация записът на обръщението ще бъде излъчен на 21 септември ", прецизира Асошейтед Прес. 

Речта  трябваше да се случи нощес към 20 часа, като упованията бяха  в нея той  да поддържа плануваните референдуми в Донецка и Луганска република  между 23 и 27 септември. Вместо това съветският президент се срещна с водача на босненските сърби Милорад Додик. 

Някои специалисти предвидиха, че по време на речта ще бъде оповестена цялостна готовност в страната. Снощи съветските Первий канал и RT мистериозно изтриха анонсите си за речта малко след 22:00 часа. 

А малко по-късно телевизионният водещ  Владимир Соловьов хвърли повече светлина над обстановката в " Телеграм " с една дума: " завтра " - т.е. на следващия ден. 

Все още не е ясно за какво речта на съветския президент беше отсрочена. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР