Руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия, съобщи

...
Руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия, съобщи
Коментари Харесай

Путин обяви частична мобилизация в Русия

Руският президент Владимир Путин разгласи частична готовност в Русия, заяви Би Би Си, базирайки се на държавната осведомителна организация ТАСС.

Путин съобщи, че „ Западът е посочил, че задачата му е да унищожи Русия и че се е опитал да трансформира народа на Украйна в пушечно месо “.

Путин също сподели, че ще даде законен статут на „ доброволците “, воюващи в Донбас. „ Нашата цел е да освободим Донбас “, добави съветският държавен глава.

Путин разгласи решението си по време на телевизионно послание към нацията, откакто проруските водачи на окупираните четири украински района оповестиха проекти за осъществяване на референдуми за присъединение към Русия. Референдумите ще се проведат сред 23 и 27 септември в областите Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие, които съставляват към 15% от територията на Украйна.

Риският президент сподели още, че е належащо да се вземе незабавно решение за отбрана на народа в „ освободените земи “.

„ Затова желаех от Министерството на защитата да се съгласи на „ частична готовност “, добави Путин

Той сподели, че указът към този момент е подписан и от през днешния ден стартира частичната готовност. Това значи, че мобилизирани ще бъдат единствено руснаците от ресурс.

Руският президент съобщи, че живеещи в региони на Украйна под съветски надзор, не желаят да бъдат „ под игото на неонацистите “.

Путин сподели, че Западът е изнудвал Русия, само че Русия има доста оръжия, с които да отговори. „ Ще използваме всички запаси, с които разполагаме, с цел да защитим нашите хора “, сподели той.

„ Разчитам на вашата поддръжка “, приключва съветският президент.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР