Руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация. Той каза, че

...
Руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация. Той каза, че
Коментари Харесай

Путин обяви частична мобилизация в Русия

Руският президент Владимир Путин разгласи частична готовност. Той сподели, че към този момент е подписал декрет, а мобилизацията стартира от сряда, оповестиха международните организации.

Новината идва на фона на триумфите на украинската войска на фронта. Въоръжените сили на Киев и през последните седмици съумяха да освободят част от украинските територии, които съветската войска беше окупирала.

В телевизионно послание в сряда Путин сподели, че задачата му е да “освободи ” Донбас и да отбрани хората си в “освободените земи ”.

“Ето за какво желаех Министерството на защитата да се съгласи на частична готовност ”, сподели Путин.

Той добави, че на готовност ще подлежат единствено хора, които са в запаса на съветската войска и “преди всичко тези, които са служили във въоръжените сили, имат избрана военна компетентност и съответния опит ”.

Донбас е територия на Украйна, само че част от района е окупирана от съветската войска. Във вторник подкрепяните от Москва управляващи в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска “народни републики ” оповестиха проекти да към Русия сред 23 и 27 септември. В сряда Путин сподели, че поддържа тези проекти.

Русия възнамерява да организира референдуми и в отчасти окупираните Херсонска и Запорожка области.

В сряда Путин сподели, че хората, които живеят в регионите на Украйна под съветски надзор “не желаят да бъдат под игото на неонацисти ”. Русия употребява погрешното изказване, че ръководещите в Украйна са “нацисти ” или “неонацисти ”, с цел да оправдае непровокираната си военна инвазия в страната.

Путин упрекна Запада, че желае “да унищожи ” страната му и добави, че Русия има “много оръжия, с които да отговори ”.

“Ако териториалната целокупност на нашата страна е застрашена, с цел да защитим Русия и нашия народ, ще използваме всички средства, които имаме. Това не е блъф ”, сподели Путин. Той упрекна Запада, че се пробва “да изнудва ” Русия с нуклеарни оръжия и предизвести, че “ветровете могат да се извърнат в тяхната посока ”.

Очаквайте детайлности.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР