Руският президент Владимир Путин обвини Запада в нарушаване на основните

...
Руският президент Владимир Путин обвини Запада в нарушаване на основните
Коментари Харесай

Путин обвини Запада в нарушаване на принципите на световната икономика

Руският президент Владимир Путин упрекна Запада в нарушение на главните правила на международната стопанска система.

В одобрение към участниците в бизнес форума на БРИКС той акцентира, че това утежнява международната икономическа рецесия.

Путин изясни, че Западът " преследва безотговорна макроикономическа политика ", която изостря световните стопански проблеми, като спад на бизнес интензивността, растяща безработица, дефицит на първични материали и компликации при обезпечаването на световна продоволствена сигурност, до момента в който светът е изправен пред покачващите се цени на зърното и други селскостопански артикули.

Руският президент разкри и че Москва работи в тясно съдействие със своите сътрудници от БРИКС (Бразилия, Индия, Китай и ЮАР) за създаване на надеждни различни механизми за интернационалните сетълменти, като страната остава отворена за свързване на банки от петте страни сътрудници, употребяващи съветската платежна система " Мир ".

Путин уточни, че е подложен въпроса за основаване на интернационална аварийна валута на основата на валутите на страните от БРИКС, оповестява ТАСС.

Той посочи, че съветските бизнес кръгове, в съгласуваност с бизнес общностите на страните от БРИКС, подхващат бързи стъпки за развиване на транспортната инфраструктура, възобновяване на логистичните направления и основаване на нови индустриални вериги.

" Бих желал да подчертая, че тактиката на Русия не се трансформира - укрепвайки своя стопански, софтуерен и теоретичен капацитет, ние сме подготвени да работим намерено с всички добросъвестни сътрудници на правилата на ценене на ползите на другия, безусловното господство на интернационалното право и тъждество на страните и народите, увери съветският държавен глава.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР