Руският президент Владимир Путин обвини украинския президент Володимир Зеленски, че

...
Руският президент Владимир Путин обвини украинския президент Володимир Зеленски, че
Коментари Харесай

Путин обвини Зеленски, че е излъгал за конфликта в Източна Украйна

Руският президент Владимир Путин упрекна украинския президент Володимир Зеленски, че е излъгал за спора в Източна Украйна, съобщи ДПА.

Зеленски пристигна на власт през 2019 година с предизборно заричане да донесе мир на този регион, споделя Путин в оповестена през днешния ден на уеб страницата на Кремъл публикация, преведена и на украински. Но " обещанията се оказаха неистина ", декларира съветският президент в публикацията си " За историческото единение на руснаците и украинците ". Тя излезе в деня, в който Зеленски беседва в Берлин с немския канцлер Ангела Меркел. В нея Путин пази неприеманата от Зеленски доктрина, че руснаците и украинците са един народ.

Руският водач напомня няколкото века обща история и прави връзка с сегашното. Той декларира, че Украйна трансформира " русофобията " в своя държавна политика и споделя, че Киев е замесен в това от Запада. Путин съпоставя " основаването на етнически чиста украинска страна, която е нападателно настроена към Русия " с потреблението против Русия на " оръжие за всеобщо заличаване ".

На този декор жителите на Източна Украйна - Донецк и Луганск, са " сграбчили оръжие, с цел да защитят своя дом, език, своя живот ", написа съветският президент. " Русия направи всичко, с цел да спре братоубийството ", прибавя той и акцентира, че няма опция на мирните съглашения, контрактувани в Минск, които към момента не са изпълнени, съобщи Българска телеграфна агенция.

Путин дава обещание поддръжката си на хората в самопровъзгласените Донецка и Луганска национални републики и споделя, че е отворен за разговор с Украйна. Той написа, че е уверен, че " същинският суверенитет на Украйна е вероятен точно в партньорство с Русия " и като доказателство акцентира, че милиони руснаци и украински имат фамилни връзки. Заедно постоянно сме били и ще бъдем неведнъж по-силни и по-успели, написа Путин.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР