Руският президент Владимир Путин обвини Киев, че отказва да позволи

...
Руският президент Владимир Путин обвини Киев, че отказва да позволи
Коментари Харесай

Путин към Шарл Мишел: Киев не позволява на войските в Мариупол да се предадат

Руският президент Владимир Путин упрекна Киев, че отхвърля да разреши на украинските войски да се предадат в обсадения пристанищен град Мариупол. Той направи това в телефонен диалог с ръководителя на Европейски Съюз Шарл Мишел, оповестява Нова телевизия.

" На всички военнослужещи от украинските въоръжени сили, бойци от националните батальони и задгранични наемници, които са поставили оръжие, се подсигурява живот, почтено отношение в сходство с интернационалното право и даване на качествена здравна помощ ", сподели Путин на ръководителя на Европейския съвет, оповестиха от Кремъл. " Но киевският режим не разрешава тази опция да бъде употребена ".

Путин сподели още, че опцията му за контакти с украинския президент Володимир Зеленски зависи от резултатите от руско-украинските договаряния, в които Киев до момента не е показал поредност.

" В отговор на апела на Шарл Мишел за директен контакт с Володимир Зеленски съветският президент удостовери добре познатата си позиция в това отношение, като означи, че сходна опция зависи по-специално от съответните резултати в продължаващите договаряния сред съветски и украински представители, по време на които украинската страна е непоследователна и не е подготвена да търси взаимно допустими решения ", се споделя в изказването.

Страните разискаха и развиването на обстановката в Украйна.

" Шарл Мишел осведоми за контактите си с украинското управление по време на неотдавнашното си посещаване в Киев. Владимир Путин изложи кардиналните си оценки във връзка със специфичната военна интервенция за отбрана на републиките в Донбас ", се споделя в изказването.

В сряда Мишел посети Киев, където, наред с други неща, се срещна със Зеленски.

Путин сподели на Мишел, че в управлението на множеството страни от Европейски Съюз се следи русофобия.

" Беше маркирано, че управленията на множеството страни от Европейски Съюз организират очевидна русофобия посредством своите дейности, проявяващи се да вземем за пример в културната, филантропичната и спортната сфера ", се споделя по-специално в известието на Кремъл.

Руският президент описа на ръководителя на Европейския съвет и за ограниченията за отбрана на цивилното население в Украйна.

" Руският президент приказва за продължаващите ограничения за отбрана на цивилното население, ежедневното отваряне на филантропични коридори и оповестяването на режим на тишина за безвредното изтегляне на цивилното население от зоната на военните дейности ", се споделя в известието.

Руският президент описа на ръководителя на Европейския съвет и за стъпките за започване на процеса на установяване на арменско-азербайджанската граница и договарянията за кротичък контракт.

" Руският президент описа на Шарл Мишел за подхванатите стъпки, ориентирани към реализирането на планове за възобновяване на икономическите и транспортните връзки, както и за стартирането на процеса на установяване на арменско-азербайджанската граница и договарянията за кротичък контракт сред двете страни ", се споделя в изказването.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР