Руският президент Владимир Путин обсъди проблемите на близкоизточното урегулиране с

...
Руският президент Владимир Путин обсъди проблемите на близкоизточното урегулиране с
Коментари Харесай

Путин обсъди близкоизточното урегулиране с лидерите на Палестина и Алжир

Руският президент Владимир Путин разиска проблемите на близкоизточното урегулиране с водача на Палестина Махмуд Абас. Телефонният диалог се организира на 18 април по самодейност на палестинска страна.

Събеседниците показаха вяра, че сегашната ескалация на напрежението на Западния бряг на река Йордан и в Източен Йерусалим няма да прерасне в огромна борба. Те подчертаха смисъла на възобновяването на директния разговор сред Палестина и Израел.

Путин описа на Абас за хода на специфичната военна интервенция за отбрана на Донбас и за договарянията сред съветски и украински представители.

По време на диалога президентите засегнаха и настоящи въпроси на двустранното съдействие, на първо място в търговско-икономическата сфера. Те потвърдиха взаимното си разположение за по-нататъшно развиване на руско-палестинските връзки и се договориха да продължат контактите.

Освен всичко друго, Путин поздрави Абас и целия палестински народ за свещения за мюсюлманите месец Рамадан.

На 18 април съветският държавен глава организира телефонен диалог и с президента на Алжир Абделмаджид Тебун. Събеседниците си размениха поздравления във връзка 60-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред страните, която се празнува тази година.

Президентите показаха задоволството си от развиването на другарските връзки сред Русия и Алжир и потвърдиха желанието си да продължат координацията във формата ОПЕК+ и в границите на Форума на страните експортьорки на газ. Това се прави, с цел да се подсигурява непоклатимост на международните енергийни пазари.

Освен това в диалога беше разисквана обстановката към Украйна и изостряне на обстановката в зоната на палестинско-израелския спор. Путин и Тебун подчертаха смисъла на усилването на интернационалните старания за споразумяване в Близкия изток. Те също по този начин се договориха да продължат контактите на разнообразни равнища, оповестява пресслужбата на Кремъл.

Превод: СМ

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР