Руският президент Владимир Путин обсъди идеята за създаване на турски

...
Руският президент Владимир Путин обсъди идеята за създаване на турски
Коментари Харесай

Путин обсъди с Ердоган турския газов хъб

Руският президент Владимир Путин разиска концепцията за основаване на турски газов хъб с президента Реджеп Тайип Ердоган по време на телефонен диалог, оповестиха от Кремъл през днешния ден.

 Анадолска организация

Путин за първи път предложи основаването на газова база в Турция през октомври като средство за пренасочване на доставките от развалените тръбопроводи „ Северен поток “ и експортирането им към европейския пазар, концепция, която Ердоган горещо поддържа.

Путин неведнъж е казвал, че хъб за природен газ може да бъде основан в Турция много бързо, прогнозирайки, че доста европейски клиенти ще се интересуват от плана.

По-рано Ердоган съобщи, че съветските и турските енергийни управляващи работят дружно, с цел да дефинират най-хубавото място за евентуалния газоразпределителен център, добавяйки, че районът Тракия в Турция, граничещ с Гърция и България, наподобява е най-хубавото място.

Турция е дом на седем интернационалните газопровода за природен газ и един от методите, по които съветският газ доближава до Европа, е посредством двойния водопровод за природен газ Турски поток. С общ потенциал от 31,5 милиарда кубични метра (bcm), всяка линия има годишен потенциал от 15,75 bcm.

Европейският съюз, който преди купуваше от Русия към 40% от потребностите си за газ, се стреми да се разграничи от съветската сила след нахлуването на Москва в Украйна.

Кремъл разгласи, че двете страни също по този начин са разискали контрактуваното удължение на черноморската договорка за зърно.

„ Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган подчертаха значимостта на всеобхватното и изцяло осъществяване на това „ пакетно “ съглашение “, оповестиха от Кремъл.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР