Руският президент Владимир Путин няма непосредствени планове да се срещне

...
Руският президент Владимир Путин няма непосредствени планове да се срещне
Коментари Харесай

Кремъл: Путин няма план да се среща със семействата на жертвите от Крокус

Руският президент Владимир Путин няма непосредствени проекти да се срещне със фамилиите на жертвите на осъщественото предходната седмица нахлуване против „ Крокус сити хол “ в Москва, при което бяха убити 143 души, заяви Кремъл, представен от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Ако са нужни контакти сред тях, ще ви осведомяваме “, отговори представителят на Кремъл Дмитрий Песков на въпрос на публицисти дали Путин възнамерява да се срещне с околните на жертвите. Руският президент призна в понеделник, че нападението, което е най-смъртоносното за последните двадесет години в Русия, е осъществено от " радикални ислямисти ", само че съветските управляващи упрекнаха украинските и западните секрети служби, че са го " улеснили ".

Отговорност за нападението пое джихадистката формация „ Ислямска страна “. След офанзивата в концертната зала в покрайнините на Москва в петък, съветският президент изчака до идващия ден, с цел да даде обществено изказване. Освен това съгласно Песков Владимир Путин не е отишъл на мястото, с цел да не „ пречи на работата “ на спасителите. „ Що се отнася до фамилиите и околните на жертвите, с тях беше проведена работа в доста стеснен контакт от всички заинтригувани служби и експерти... Всичко това беше направено допустимо най-бързо. Тази работа продължава “, добави той.

Вчера Путин пътува до Тверска област, северозападно от Москва, с цел да посети исторически музей и да се срещне със чиновници от бранша на културата. Днес той би трябвало да взе участие в среща, отдадена на туризма.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР