Руският президент Владимир Путин няма да участва в срещата на

...
Руският президент Владимир Путин няма да участва в срещата на
Коментари Харесай

След месеци спекулации: Ще отиде ли Путин на срещата на върха на Г-20

Руският президент Владимир Путин няма да взе участие в срещата на върха на водачите на Г-20 на индонезийския курортен остров Бали идната седмица, оповестиха от посолството на Москва в Индонезия.

" Мога да потвърдя, че (външният министър) Сергей Лавров ще води съветската делегация на Г-20. Програмата на президента Путин към момента се прецизира, той може да взе участие виртуално ", съобщи Юлия Томская, началник на протокола на посолството.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън , който назова Путин " боен нарушител ", по-рано съобщи, че няма желание да се срещне с Путин на срещата на върха, в случай че той взе участие в нея.

Решението, взето след месеци на спекулации, идва в миг, когато Москва търпи загуби в акцията си в Украйна.

В сряда Русия подреди на войските си да се изтеглят от град Херсон в Южна Украйна в следващ крах пред контраофанзивата на Киев.

Друг източник, осведомен с съветското обмисляне на събитието в Бали, удостовери, че Путин ще бъде сменен от Лавров . Лицето съобщи, че не е ясно дали съветският водач ще участва на процедура.

Първият посланик на Москва напусна срещата на външните министри на Г-20 в Бали през юли , откакто формалните лица остро осъдиха Русия поради нашествието ѝ в Украйна.

Домакинът Индонезия организира неутрална външна политика и отхвърли апелите на Запада да изключи Русия от срещата на върха. Очаква се украинският президент Володимир Зеленски да участва на срещата на върха виртуално.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР