Руският президент Владимир Путин няма да присъства на тазгодишното заседание

...
Руският президент Владимир Путин няма да присъства на тазгодишното заседание
Коментари Харесай

Путин няма да ходи на Общото събрание на ООН, защото бил зает

Руският президент Владимир Путин няма да участва на тазгодишното съвещание на Общото заседание на Организация на обединените нации, тъй като натовареният му график не му разрешавал . Това разгласи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

" Вярно е, че графикът на президента през тази година е прекомерно претрупан, с цел да може да участва на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации. Той не го прави всяка година по този начин или другояче, тъй че няма нищо извънредно в това ", увери Песков.

 Путин отхвърля да участва на срещата на водачите в Организация на обединените нации
Путин отхвърля да участва на срещата на водачите в Организация на обединените нации

Тръмп, който е чест критик на Организация на обединените нации, се стреми да събере поддръжка за реформиране на организацията

Говорителят на Путин добави, че съветският външен министър Сергей Лавров ще управлява делегацията на страната на срещата на Организация на обединените нации, добавяйки, че " както нормално той ще реализира доста интензивни контакти в коридорите на Общото заседание ".

Песков обаче съобщи, че отсъствието на Путин от срещата не значи смяна в отношението на Русия към най-голямата интернационална организация в света.

" Позицията на Русия по отношение на водещата и насочващата роля на Организация на обединените нации и Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в международните каузи е добре известна. Президентът Путин още веднъж удостовери уговорката на Русия към тази политика повече от един път ", разяснява още представителят на Кремъл.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР