Руският президент Владимир Путин няма да може да присъства на

...
Руският президент Владимир Путин няма да може да присъства на
Коментари Харесай

Путин няма да отиде на погребението на Горбачов заради работния график

Руският президент Владимир Путин няма да може да участва на погребението на Михаил Горбачов . Работният график, " за жалост, не му разрешава ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той добави, че Путин " се е отбил " в Централната клинична болница по-рано денем, с цел да се сбогува с индивида, чието име се свързва с прекратяването на Студената война. Руският президент е положил цветя на ковчега преди да отпътува на посещаване в Калининград.

Песков сподели, че Горбачов няма да бъде почетен с цялостни държавни почести. Службата ще включва почетен часовой и някои други детайли, които нормално се дават по време на такава гала.

Дъщерята на Горбачов, Ирина Вирганская , сподели, че погребението на татко й ще се състои на 3 септември в историческия Дом на съюзите, където са заровени всички руски водачи, като се изключи Никита Хрушчов.

Решението на Путин да не участва на погребението е знак за отношението на Кремъл към гибелта на човек, възхваляван от огромна част от Запада за въвеждането на политически и стопански промени, известни като " публичност " (откритост) и " перестройка " (преструктуриране), които помогнаха рухването на Берлинската стена, обединяването на Германия и в последна сметка разпадането на Съветския съюз.

Путин беше в обтегнати връзки с Горбачов и назова разпадането на Съветския съюз " най-голямата геополитическа злополука на (20-ти) век ".

Горбачов умря на 91-годишна възраст на 30 август след дълготрайно боледуване.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР