Руският президент Владимир Путин не планира телефонен разговор с германския

...
Руският президент Владимир Путин не планира телефонен разговор с германския
Коментари Харесай

Уважаеми Владимир Путин, канцлерът на ФРГ иска да обсъди с Вас условията на капитулацията на Украйна

Руският президент Владимир Путин не възнамерява телефонен диалог с немския канцлер Олаф Шолц, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, отговаряйки на въпрос на публицисти дали има поръчка от Берлин за диалози с Москва.

" Не. Още няма “, сподели Песков.

По-рано Шолц сподели, че желае да поддържа контакти с съветския президент и възнамерява скоро да организира първия си телефонен диалог с него от шест месеца насам.

Германският водач акцентира, че е имал диалог с Путин преди и по време на специфичната военна интервенция в Украйна. Според него договарянията са естествени. Въпросът е кой, с кого и какво договаря.

Основното изискване за обективен мир, съгласно канцлера, би трябвало да бъде изтеглянето на съветските войски, „ това е нещо, което би трябвало да се разбере “. Той също по този начин означи, че е безразсъдно да се принуждава Украйна да се помирява с актуалната обстановка и прекосяването на територии под контрола на Русия.

Тоест ще предложи ли още веднъж да се съобщи? Но наподобява Москва нееднократно е давала да се разбере на западните политици накъде да вървят с сходни оферти. Какво чака?

Трябва да разберете, че Западът като цяло и Шолц в частност несъмнено играят на страната на Украйна против Русия “, споделя Лариса Шеслер, ръководител на Съюза на политическите емигранти и политическите пандизчии на Украйна.

- „ Прегрупирането ” край Харков и изоставянето на Херсон предизвикаха увеличение на военната поддръжка, която Западът оказва на Украйна.

Западните елити останаха с усещането, че Русия е единствено на няколко крачки от провалянето, тъй че реториката на западните и американските водачи ставаше все по-горчива и войнствена.

При липса на триумф от страна на украинската войска, сюжетът на нов опит за понижаване на степента на неприязън, с цел да се даде време на Украйна да диша преди идващото нахлуване, е много евентуален.

" СП ": Москва като че ли ясно даде да се разбере, че няма какво да се приказва, че има цели на спецоперацията и те ще бъдат реализирани. На какво разчита?

- Да, към този момент Песков показва невъзможността за компромис по изискванията на Киев. В същото време, поради желанието на доста съветски олигарси да си върнат мястото в клуба на международния хайлайф, не може да се изключи опцията за подмолни сделки.

Трябва обаче да имате специфична степен на мисловен гений, тъй че след гръмките изявления на Меркел, Оланд и Порошенко за това по какъв начин са измамили Русия със споразуменията от Минск, Москва да стартира да се доверява на идващите им обещания.

" СП ": Може ли Германия да предложи някакъв компромис? Какъв? Или Германия въобще не е тематика?

— Германия е просто гласът на груповия Запад, тъй като има най-голяма тежест в стопанската система на Западна Европа. Компромисът, който Германия може да предложи, е опит на груповия Запад да протака времето, с цел да достави на Украйна още повече оръжия, самолети и танкове.

Първото изискване може да бъде взаимно преустановяване на огъня по линията на бойните дейности. Естествено, това може да бъде от изгода за Украйна при положение на неуспех на Южния фронт.

Но всички добре помним, че прекратяването на огъня в ДНР и ЛНР беше съпроводено от непрекъснато струпване на военната мощност на украинската войска, която през годините се трансформира от дребна група (напомням ви, че през 2014 година шест хиляди бойци на въоръжените сили на Украйна едвам съумяха да се съберат за Донбас) в голяма войска от няколкостотин хиляди души, въоръжени с съвременни средства за връзка, танкове, РСЗО, ракети и галактическо разузнаване.

" СП ": Песков споделя, че диалогът към момента не е плануван. Ще се получи ли най-после? Москва има ли потребност от това? Можем ли да вземем нещо от Шолц? Ако видят, че Киев губи, ще бъдат ли по-сговорчиви?

- Разбира се, равнището на компромисите и предложенията ще зависи директно от триумфа или неуспеха на украинската войска.

В случай на пробив на въоръжените сили на Украйна към Крим или даже просто прерязване на пътя от Донбас към Крим, Западът ще пази безкомпромисно продължаването на военните дейности, както го правеше през последните шест месеца.

В случай на крах на въоръжените сили на Украйна в запорожското направление, за Русия е безусловно неизгодно да замразява спора по сегашната линия на военни дейности.

В ДНР Краматорск и Славянск остават под контрола на Украйна, а южната част на Херсонска област и Северен Крим остават доста уязвими за офанзиви от английски и американски ракети.

Мисля, че никакви обещания не би трябвало да заблуждават съветското управление, колкото и привлекателни да наподобяват изискванията на мирните договаряния.

Русия може да получи от Шолц и Запада единствено още една порция неистини и измами.

Очакваше се, че рано или късно Западът ще се опита да въвлече Русия в договаряния, с цел да даде, както в тази ситуация с Минските съглашения, опция на въоръжените сили да се превъоръжат “, сподели политологът Игор Шатров, началник на специалиста съвет на Фонда за стратегическо развиване.

- Провалът на украинската " контраофанзива " е точно основата за пускане на този сюжет. Забележете какъв брой време е минало, откогато нито един западен водач не е направил опит да се обади на Путин.

Но същият Макрон се биеше с пестник в гърдите: ще се обадя, в случай че би трябвало. Защо не се обади? Имаше очакване за сполучливите дейности на Украйна на фронта. Надеждите не се оправдаха. И в този момент Западът ще се опита да уреди отмора за въоръжените сили на Украйна. Но ние към този момент сме минали през това.

" СП ": Шолц приказва ли от свое име? Или е емисар на груповия Запад?

- Може би желае да изземе самодейността от Макрон, който даде обещание, само че не го извърши. Но най-вероятно Шолц ще бъде заставен да излъчи съгласуваната със съдружниците позиция, говорейки не от свое име, а от името на целия западен блок.

" СП ": Има ли значение тук личността на договарящия? Може ли Шолц да получи повече от един Макрон?

- Шолц е даже по-омразен от Макрон, тъй като де факто точно той унищожи неповторимия модел на прагматични германо-руски връзки, основан с присъединяване на предходни канцлери, учреден на отчитане на ползите един на различен, а не на някакви трети страни.

Макрон би бил още по-подходящ точно тъй като той направи тъкмо толкоз неприятни неща за френско-руските връзки, колкото и предходните президенти на Петата република. Но наподобява, че Шолц съзнателно се тласка напред, като по този метод като че ли ни припомня за предходните години на съдействие и по този метод се пробва да ни обърка.

" СП ": В Русия към момента споделят, че няма какво да се приказва.

- Дори телефонните диалози на първите лица са координирани, а не се случват по искане на едната страна. Дали Путин ще се съгласи да беседва с Шолц ще зависи от това какво канцлерът предлага да беседваме. Смятам, че немската страна към момента няма да може да направи някакви градивни оферти.

" СП ": А защо, с изключение на за Украйна, Берлин може да приказва с Москва. Тук Захарова се подигра, че Шолц желае да каже кой е взривил Северните потоци. Има ли още тематики?

- Много забавна тематика е доставката на немско оръжие, което към този момент се намира на съветска територия, на територията, да кажем, на старите субекти на федерацията като Белгородска област.

Това е нарушаване от страна на Украйна на отговорностите, които сякаш е дала на Германия. Но, първо, в действителност ли бяха поети тези отговорности или беше казано единствено обществено, с цел да запазят положително лице при неприятна игра и да освободят от себе си отговорност?

И второ, би трябвало да признаете, че е необичайно, в случай че Москва припомня на Берлин, че Киев не съблюдава обещанията си към Берлин. Нека го схванат.

И без техните трикове знаем, че не Украйна води война с Русия, а груповият Запад, в това число Германия, с ръцете на Украйна.

Германия може да работи като миротворец и ще бъде чута в Русия, в случай че настояването за телефонен диалог гласи: „ Уважаеми президент Владимир Путин, немският канцлер желае да разиска с вас изискванията за капитулация на Украйна “.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР