Руският президент Владимир Путин не изключи да се кандидатира за

...
Руският президент Владимир Путин не изключи да се кандидатира за
Коментари Харесай

Путин не изключи кандидатурата си за трети мандат

Руският президент Владимир Путин не изключи да се кандидатира за трети следващ 5-годишен мандат през 2024 година, в случай че на идното всенародно гласоподаване бъде утвърдена корекция в конституцията, която ще му разреши това, съобщи съветската организация ТАСС.

" За себе си още не съм решил, само че не изключвам опцията да се кандидатирам, в случай че това се появи в конституцията. Ще забележим ", сподели той в изявление за кино лентата " Русия. Кремъл. Путин ", което ще бъде излъчено довечера по държавния канал " Россия-1 ", само че негов филмов откъс бе пуснат авансово.



Преди дни Путин дефинира гласуването като знак на демокрацията, тъй като отстъпвало повече права на Народното събрание. Но една от поправките занулява досегашните му два поредни мандата (както и този на предшественика му Дмитрий Медведев) и му разрешава да бъде на практика закрепостен водач на Русия в продължение на повече от три десетилетия - тъкмо колкото бе 31 години на власт диктаторът Йосиф Сталин.

" Ако не се случи (зануляването на мандатите) след 2 години, знам от персонален опит, че вместо естествена и ритмична работа на доста нива във властта ще стартира търсене на вероятни наследници ", добавя Путин.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР