Руският президент Владимир Путин не е наясно с всичко, което

...
Руският президент Владимир Путин не е наясно с всичко, което
Коментари Харесай

WSJ: Крият лошите новини от Путин, той готов на дългогодишна война

Руският президент Владимир Путин не е наясно с всичко, което се случва с армията му в Украйна , защото доста стеснен кръг от сътрудници и силови органи се пробват да не го " нервират " с неприятни вести от фронта , написа американският вестник Wall Street Journal.

Журналистите на изданието настояват, че изводите им се базират на няколкомесечна връзка с сегашни и пенсионирани чиновници и разузнавачи в Русия и на Запад, както и с " хора, близки до Кремъл ".

" Всички те рисуват картина на водач, изолиран от света, некадърен или не искащ да повярва, че Украйна е в положение да се съпротивлява сполучливо ", написа вестникът. " Президентът наподобява има доста лимитирано схващане за същинското положение на нещата.

Според източници на WSJ Путин получава писмен отчет от фронта всяка заран , само че, първо, акцентът в него постоянно е върху триумфите, а неуспехите се изглаждат , и второ, информацията от време на време се забавя с няколко дни, до момента в който минава филтрите на Федералната работа за сигурност (ФСБ), Съвета за сигурност и персонално неговия началник Николай Патрушев , преди да стигне до Путин.
 Путин: Всички спорове би трябвало да завършват с дипломатически договаряния
Путин: Всички спорове би трябвало да завършват с дипломатически договаряния

Обяснява, че колкото по-скоро съветските съперници схванат това, толкоз по-добре

Американците от своя страна се пробват да схванат какво се случва в Кремъл и по тази причина поддържат ежедневни контакти с съветски представители, само че им е все по-трудно да намерят събеседници към Путин, които да не са инфектирани от визията му за света , в който Западът се пробва да разчлени Русия, а Путин, като превзема прилежащите страни, възвръща нейното предходно великолепие и историческа правдивост, написа вестникът, базирайки се на неназовани американски публични лица.

Някои от най-близките сътрудници на Путин, като Патрушев, са даже по-решителни от съветския президент, споделят те.

Напоследък Путин стартира да се интересува малко повече от действителната картина на войната , само че " към момента е заобиколен от администрация, която го държи уверен, че Русия ще завоюва, макар всички човешки и стопански загуби ", цитира вестникът неназовани " осведомени събеседници ".

Всичко това са празни спекулации, дава отговор прессекретарят на Путин. " Всякакви изказвания, че той получава изкривена информация, не са правилни ", цитира WSJ коментар на Дмитрий Песков.

След съвсем една година война Путин не е изгубил персоналното си разбиране, че украинската нация не съществува и че Съединените щати сякаш имат намерение да разположат нуклеарни оръжия в Украйна, с цел да заплашват Русия.

" Според някогашни съветски чиновници и хора, близки до Кремъл, Путин е решен да натика Украйна в ъгъла и е подготвен да активизира популацията и стопанската система на Русия в продължение на години, с цел да направи това ", написа вестникът.
 WSJ: Киев работи върху проект за спокойно съглашение Обновена
WSJ: Киев работи върху проект за спокойно съглашение

Кремъл отхвърли подготовката на договаряния от съветска страна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР