Руският президент Владимир Путин навлече костюм за работа с опасни

...
Руският президент Владимир Путин навлече костюм за работа с опасни
Коментари Харесай

Путин посети болница за пациенти с Covid-19

Руският президент Владимир Путин навлече костюм за работа с рискови материали и респиратор при посещаване на болница, предопределена за лечение пациенти с ковид, съобщи Ройтерс.

Той бе съпроводен от кмета на Москва Сергей Собянин, който сподели, че разпространяването на Covid-19 в столицата е много по-голямо от формалните данни.

Досега Русия заяви за 495 доказани случая на ковид - много по-малко от множеството страни в Европа. Както и за една умряла жена вследствие на Covid-19.

Путин бе споделил по-рано, че обстановката е под надзор, само че някои лекари сложиха въпрос дали формалните данни отразяват действителността, която на в действителност бе доказано от Собянин, който е непосредствен до Путин.

„ Развива се сериозна обстановка ", сподели Собянин на Путин в границите на визитата в болничното заведение в Комунарка край Москва. Той добави, че действителното число на инфектираните не е ясно, само че те бързо се усилват.

Кметът на Москва уточни още, че тестването за Covid-19 е на ниско равнище, както и че мнозина поданици на столицата се изолират в жилищата си или домовете си в провинцията и не са тествани след връщане от чужбина.

„ Фактически има доста повече хора, които са заболели ", сподели Собянин.

Кметът на Москва Сергей Собянин (вдясно) сподели на Путин, че действителният брой на инфектираните с ковид е доста повече от формалните данни.

При визитата си в болничното заведение в Комунарка Путин, който бе облечен в предпазен костюм за цялото тяло, похвали лекарите за тяхната работа. И сподели, че е впечатлен от видяното.

В същото време двама авторитетни депутати, измежду които Вячеслав Володин, ръководител на Долната камара на Народното събрание, предложиха законопроект, който планува затвор за нарушение на ограниченията за карантина против разпространяването на ковид.

Те оферират до 7 години затвор за лице, чието нарушение на карантината аргументи гибелта на двама или повече души, както и до 3 години затвор, в случай че това аргументи всеобщо заразяване.

Очаква се законът да бъде признат от Държавната дума идната седмица.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР