Руският президент Владимир Путин нареди на генералната прокуратура да провери

...
Руският президент Владимир Путин нареди на генералната прокуратура да провери
Коментари Харесай

Путин с нареждане към руската прокуратура

Руският президент Владимир Путин подреди на генералната прокуратура да ревизира дали е законна и обоснована присъдата на Константин Котов, наказан през септември на четири години лагер за присъединяване в неразрешени манифестации, съобщи ТАСС, като се базира на уеб страницата на Кремъл.

" Ако има учредения, да се вземат ограничения за прокурорско реагиране ", се споделя в текста на заповедта. За осъществяването й дава отговор новият общоприет прокурор Игор Краснов. За сходни нарушавания в предишното се постановяваше санкция, само че след всеобщите демонстрации в Москва, последвали избирането през 2012 година на Владимир Путин за президент, бяха признати по-строги правила. Според настоящето законодателство, в случай че човек взе участие в неразрешени митинги над два пъти в границите на 180 дни, заплашва го затвор, показва Ройтерс.

През октомври Московският градски съд остави присъдата в действие. През декември Котов апелира текста, по който е наказан, пред Конституционния съд на Русия, напомня Българска телеграфна агенция, цитира съветският в. " Ведомости ". Първият наказан по този член бе деятелят Илдар Дадин. Но неговата присъда - две години лагер, бе анулирана, откакто през 2017 година Конституционният съд постанови, че тя опонира на главния закон. Съдът разясни тогава, че по този член може да се постанова наказване отнемане от независимост, единствено в случай че поради дейностите на обвинения митингът е изгубил мирния си темперамент или в случай че по време на проявата са настъпили вреди за здравето или имуществото на жителите, прибавя " Ведомости ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР