Руският президент Владимир Путин нареди държавната компания Газпром да започне

...
Руският президент Владимир Путин нареди държавната компания Газпром да започне
Коментари Харесай

Путин нареди плащанията за руски газ да са само в рубли

Руският президент Владимир Путин подреди държавната компания Газпром да стартира да приема заплащания по договорите с „ вражески “ страни единствено в рубли в опит да стабилизира съветската валута. Сред засегнатите е и България.

„ Реших да приложа комплекс от ограничения за преводи на заплащания “, сподели Путин по време на съвещание на съветското държавно управление през днешния ден.

По думите му договорите ще продължат да се извършват както до момента. „ Искам да подчертая настрана, че Русия, несъмнено, ще продължи да доставя природен газ в сходство с размерите и цените, правилата на ценообразуване, закрепени в договорите, подписани по-рано “, сподели той, представен от ТАСС.

Путин добави, че измененията в газовите контракти с вражески страни ще се отразят единствено на валутата на заплащане, която ще бъде изменена на съветска рубла. Той подреди в съществуващите контракти на Газпром да бъдат импортирани промени, с цел да се отговори на това условие.

Според „ Ройтерс “ към 27 януари 58% продажбите на природен газ на Газпром за европейски и други страни се уреждат в евро.

Сред засегнатите страни са тези от Европейския съюз, както и Съединени американски щати, Англия, Япония, Канада, Норвегия, Сингапур, Южна Корея, Швейцария и Украйна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР