Руският президент Владимир Путин нарече пълна глупост версията за участието

...
Руският президент Владимир Путин нарече пълна глупост версията за участието
Коментари Харесай

Путин нарече глупост версията за участието на Украйна в експлозията на Северен поток

Руският президент Владимир Путин назова цялостна нелепост версията за присъединяване на украински деятели в детонацията на „ Северен поток “, като президентът означи, че единствено експерти, подкрепяни от страна с избрани технологии, могат да извършат сходен бойкот.
„ Това са цялостни нелепости. Такъв гърмеж, с такава мощ, на такава дълбочина може да бъде осъществен единствено от експерти и подсилен от цялата мощност на страна, която разполага с избрани технологии “, сподели Путин в изявление пред журналиста от програмата " Москва. Кремъл. Путин " на телевизия " Русия 1 " Павел Зарубин.
Преди няколко дни New York Times заяви за съществуването на разследваща информация, съгласно която проукраинска група, чиито проекти не е наложително да са били известни в Киев, стои зад прекъсването на главния маршрут за доставки на съветски газ за Европа, Северен поток и Северен поток 2 тръбопроводи. На собствен ред немският вестник Zeit писа, че следите от офанзивата по тръбопроводи водят към Украйна. Твърди се, че интервенцията е осъществена от яхта, наета от компания, ситуирана в Полша, която явно принадлежи на двама украинци. Германската прокуратура в отговор на питане на РИА Новости съобщи, че лодката е била наета от немска компания, което е отвън подозрение.
През февруари 2023 година американският публицист Сиймур Хърш, притежател на премията „ Пулицър “, разгласява свое следствие за детонациите на „ Северен поток “, в което, цитирайки източник, той съобщи, че взривните устройства под съветските газопроводи са били сложени през юни 2022 година под прикритието на учения Baltops от водолази на Съединени американски щати с поддръжката на норвежки специалисти. Според Херш решението за осъществяване на интервенцията е взето от президента на Съединени американски щати Джо Байдън след деветмесечни полемики с представители на администрацията, ангажирани с въпросите на националната сигурност. По-късно Пентагонът съобщи пред РИА Новости, че Съединени американски щати нямат нищо общо с взривяването на съветските  газопроводи предходната година.
Припомняме, че през септември предходната година два съветски газопровода за експорт към Европа, Северен поток и Северен поток 2, бяха взривени. Германия, Дания и Швеция не изключиха целеустремен бойкот. Операторът на Nord Stream Nord Stream AG заяви, че изключителното състояние на газопроводите е невиждано и е невероятно да се оцени времето за ремонт. Главната прокуратура  на Русия образува дело за акт на интернационален тероризъм. На 31 октомври съветският президент Владимир Путин заяви, че на Газпром е позволено да прегледа мястото на детонацията и ръководителя на компанията Алексей Милер е съобщил за огледа. Путин сподели, че детонацията на газопровода е явен терористичен акт.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР